ورود/ثبت نام

t آش آلو- طرز تهیه ۶ نوع آش آلو و نکات پخت آن

آش آلو از آش های خوشمزه و خوش طعم کشورمان می باشد و بیشتر در فصل پاییز و زمستان طبخ می شود. همان طور که می دانید آش رشته معروف ترین غذای سنتی کشورمان می باشد اما با این حال آش های دیگری نظیر آش آلو و آش شلغم به دلیل خواص ویژه آن ها برای بدن بسیار پرطرفدار هستند. از جمله خواص آش آلو می توانید به خاصیت سم زدایی و پاک سازی بدن اشاره کرد.

طرز تهیه ۶ نوع آش آلو

  • آش آلو با گوشت
  • طرز پخت آش آلو و عدس
  • آش آلو با رشته
  • آش آلو تبریز
  • آش آلوی یزدی
  • آش آلو زنجان
  • نکات پخت آش آلو
  • مهم‌ترین خواص آش آلو

آش آلو با گوشت

مواد لازم (۴ نفر)

  • گوشت چرخ کرده گوساله یا گوسفند:  ۲۵۰ گرم
  • آلوی بدون هسته: ۳۰۰ گرم
  • سبزی های معطر: ۵۰۰ گرم
  • برنج:  ۱۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ: ۴ عدد
  • روغن، نمک و فلفل: به اندازه دلخواه

نحوه تهیه:

آلو را شسته و به مدت ۲ ساعت در آب گرم قرار دهید. دو عدد از  پیازها را ریز خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. دو عدد  پیاز دیگر را رنده کرده و آبش را بگیرید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.گوشت را به اندازه گلوله های ۲ سانتی متری در بیاورید و داخل پیاز تفت دهید تا کمی سرخ شود.

یک لیتر آب را داخل قابلمه ریخته و بگذارید به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و گلوله های گوشت را داخل آن بریزید.برنج را با آب گرم بشویید و سبزی ها را خرد کرده و به همراه نمک، فلفل، برنج و آلوی خیس داده شده به همراه آبش ، به قابلمه آش اضافه کنید و مخلوط کنید.بعد از نیم ساعت پخت مواد، آش را از روی حرارت بردارید.

طرز پخت آش آلو و عدس

مواد لازم

  • عدس: دو پیمانه
  • آلو سیاه: ۵عدد
  • برنج: نصف پیمانه
  • لپه: یک پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
  • سبزی آش: ۳۰۰ گرم
  • پیاز خلالی سرخ شده: ۱عدد
  • سیب‌زمینی نگینی خرد شده: ۱ عدد
  •  هویج نگینی شده: ۱عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل و آب: به میزان لازم
  • روغن: سه قاشق غذاخوری

دستور تهیه: 

یک عدد  پیاز را رنده کرده و آبش را بگیرد و با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و به اندازه ی گلوله های ۲ سانتی متری دربیاورید.در قابلمه‌ای مناسب آب ریخته سپس پیاز، سبزی، هویج، عدس، لپه و برنج را اضافه کنید و زردچوبه نمک و فلفل بزنید و وقتی به جوش آمد کوفته ریزه‌ها، سیب‌زمینی و آلوها را اضافه نمایید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد. نوش جان

آش آلو با رشته

مواد لازم

  • آلو: ۳۰۰ گرم
  • رشته آش: ۲۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه:

از روز قبل نخود و لوبیا چیتی را خیس کنید و برای اینکه نفخ آن برود، چندین بار آب آن را عوض کنید.یک عدد پیاز را نگینی خرد شده را در مقدار کمی روغن تفت دهید تا سرخ شود. سپس فلفل، زردچوبه و پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا گوجه فرنگی کمی پخته شده و به روغن بیافتد و بعد از آن رب گوجه فرنگی را اضافه و تفت دهید تا بوی خامی آن برود.

نخود و لوبیای خیس شده را آبکش کرده و به مواد اضافه کنید و  کمی تفت دهید.حالا به مواد آب اضافه کرده آب را اضافه کرده و حرارت را کم کنید و اجازه دهید که حبوبات به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزند و نرم شوند. بعد از پخت حبوبات، آلو را که از ۲۰ دقیقه قبل خیس کرده ایدبه آش آلو اضافه کنید.رشته آش را به مواد اضافه کنید و بگذارید نرم و لعاب دار شوند. بعد از  جا افتادن مواد، آش را سرو کنید.

آش آلو تبریز

مواد لازم (۴ نفر)

  • لوبیا چیتی: ¼ پیمانه
  • آب گوشت:  ۲ پیمانه
  • لپه:  ½ پیمانه
  • برنج:  ½ پیمانه
  • تره و جعفری و گشنیز:  ۱ کیلو
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نعنای خشک: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک:  به میزان لازم
  • آلو: ۲۵۰ گرم
  • پیاز سرخ کرده:  به میزان لازم

طرز تهیه آلو تبریز: 

در قابلمه ای مناسب لوبیا، آب و آب گوشت را بگذارید نیم پز شوند سپس لپه و برنج را اضافه کنید.تره، جعفری و گشنیز را پاک کرده و خرد کنید و به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم تا یک ساعت و نیم بگذارید.

آلو را با آب پخته و از صافی رد کنید و به آش اضافه کنید و پس از نیم ساعت رب گوجه فرنگی، نمک و نعنا را اضافه کنید. پس از یک ربع آش آماده سرو است و می توانید روی آن را با پیاز سرخ کرده و لوبیای پخته تزیین کنید.

t آش آلو- طرز تهیه ۶ نوع آش آلو و نکات پخت آن

آش آلوی یزدی

مواد مورد نیاز( ۳ نفر)

  • سبزی آش: نیم کیلو
  • آلو (تازه): یک کیلو
  • لپه: ۱۰۰ گرم
  • برنج: ۲۰۰ گرم
  • نعناع (خشک): ۱ قاشق سوپخوری
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم

نحوه تهیه:

 ۶ پیمانه آب را در قابلمه ای ریخته و بگذارید روی شعله به جوش بیاید.بعد از به جوش آمدن آب، حرارت شعله روکم کنید وبرنج ولپه را داخل ظرف بریزید. سبزی ها راخرد کنید وبه مواد اضافه کنید.

پیازهای خردشده را در روغن تفت دهید وآلوها را به آن اضافه کنید و تفت دهید و به مواد قبلی اضافه کنید.در یک ظرف جداگانه، زردچوبه وفلفل را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته شود سپس به آش اضافه کنید. آش آماده سرو شدن است می توانید با نعنای داغ آن را تزیین کنید.

آش آلو زنجان

مواد لازم ( ۵ نفر)

  • نخود پخته شده: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا پخته شده: ۱۰۰ گرم
  • عدس پخته شده: ۵۰ گرم
  • سبزی خرد شده: ۵۰۰ گرم
  • رشته: به میزان دلخواه
  • آلو سیاه خشک شده: ۱۰ عدد
  • زردالو خشک شده یا برگه زردالو: ۵۰ گرم
  • هویج خرد شده: ۱ عدد متوسط
  • سیب زمینی خرد شده: ۱ عدد متوسط
  • لبو پخته شده خرد شده: ۱ عدد متوسط
  • آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه: به میزان دلخواه
  • نعناع سرخ شده: جهت تزئین
  • سیر سرخ شده: ۵ حبه
  • نمک، ادویه، زردچوبه: به میزان دلخواه

مراحل تهیه:

نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیسانده و چندین بار آب آن را عوض کنید تا آب آن عوض شود. بعد از پخته شدن حبوبات، هویج و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه دهید که نرم شوند، سپس آلو، برگه زردآلو و لبو را به مواد اضافه کنید.بعد از اینکه مواد کاملا پخته شدند، سبزی آشی را اضافه کنید.

 برای اینکه آش به غلظت مطلوبی برسد می توانید آرد را در کمی آب جوش مخلوط کرده تا یکنواخت شود سپس به آش اضافه کنید.متناسب با ذائقه ی خود سرکه، نمک، ادویه را به مواد اضافه کنید و رشته را نیز اضافه کنید.کمی از پیاز و سیر سرخ شده را داخل آش بریزید و مابقی را جهت تزئین آش استفاده کنید.بعد از آماده شدن آش، آن را در ظرف مناسبی ریخته و با نعناع، سیر و پیاز سرخ شده تزئین کنید.

نکات پخت آش آلو

اضافه کردن رشته

در صورتی که دوست داشته باشید آش آلو را با رشته درست می کنید می توانید در ۱۰ دقیقه آخر پخت، رشته را اضافه کنید تا حدود ۱۰ دقیقه با رشته بجوشید.

سبزی آش آلو

سبزی این آش شامل جعفرى ، گشنیز، اسفناج، شوید، ریحان، تره به نسبت های مساوی است. شما می توانید سبزی آماده و خرد شده آش آلو را از سبزی فروشی های معتبر خریداری کنید و یا اینکه آن را پس از شستن، خودتان خرد کنید.

مهم‌ترین خواص آش آلو

آش آلو تقویت کننده عمومی بدن بوده و برای مبتلایان به اختلالات کبدی بسیار مفید است؛ مصرف این آش سبب دفع اسید اوریک بدن می‌شود بنابراین برای مبتلایان به نقرس مفید است، همچنین  این آش برای افرادی که  مبتلا به  چربی خون و دیابت هستند هم مناسب است.همچنین آش آلو حاوی پتاسیم بوده و بنابراین برای مبتلایان به فشار خون مفید است، مصرف این آش موجب پاکسازی عروق می‌شود و برای مبتلایان به کم‌خونی و مشکلات تنفسی مانند آسم مفید است.

برگرفته از: آنا

https://www.sabzshomal.ir/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%d8%ad%d9%84%d9%88%d8%a7-%d8%af%d8%b1%d8%b3%d8%aa-%da%a9%d9%86%db%8c%d9%85%d8%9f%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%ad%d9%84%d9%88%d8%a7%db%8c-%d8%b3%d8%a7/

پست های مرتبط