ورود/ثبت نام

t طرز تهیه باقالی پلو مجلسی و خوشمزه

یکی از غذاهای ایرانی مجلسی باقالی پلو با ماهیچه یا گردن است که معمولا در مراسم مهمی مثل عروسی سرو می‌شود. در اصل این غذا را با ماهیچه یا گردن گوسفند درست می‌کنند اما بعضی‌ها آن را با مرغ می‌خورند. حتی در بعضی از نقاط جنوبی کشور باقالی پلو را با ماهی سرو می‌کنند. در هر صورت ترکیب باقالی پلو با هریک از این موارد خوب و خوشمزه می‌شود و انتخاب نوع گوشت بستگی به سلیقه و رژیم غذایی شما دارد. در گام اول آن‌چیزی که اهمیت دارد، خود باقالی پلو است که در ادامه درباره طرز تهیه آن و نکاتی درباره خوش طعم شدن باقالی پلو توضیح خواهیم داد.

  • طرز تهیه باقالی پلو
  • طرز تهیه خوراک ماهیچه یا گردن
  • طرز تهیه خوراک مرغ برای باقالی‌پلو
  • طرز تهیه ماهی قزل آلا برای باقالی پلو
  • همراه با باقالی پلو چی بخوریم؟
  • طرز تهیه ته دیگ باقالی پلو
  • فوت کوزه گری برای پخت باقالی پلو
  • نکات تکمیلی

طرز تهیه باقالی پلو

مهم‌ترین ماده غذایی در تهیه این غذا باقالی است که طعم و عطر اصلی غذا به خاطر وجود آن است. برای تهیه باقالی پلو حتما از باقالی سبز و تازه استفاده کنید البته می‌توانید باقالی فریز شده هم در غذا بریزید اما توجه داشته باشید که مدت زیادی در فریزر نباشد در این صورت طعم و عطر خود را از دست می‌دهد. به اندازه نصف مقدار برنج باقالی بردارید و همراه با نمک در آب بریزید و بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. بعد از آن، برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید در قابلمه بریزید و به باقالی اضافه کنید و بگذارید هر دو با هم بجوشد.

بعد از زمان لازم، برنج و باقالی را آبکش کنید. اکنون زمان استفاده از شوید است. در نظر داشته باشید که می‌توانید از شوید خشک یا تازه استفاده کنید. اگر از شوید خشک استفاده می‌کنید به مدت کم‌تر از یک دقیقه آن را قبل از اضافه کردن به برنج به صورت لایه لایه، خیس کنید و اگر از شوید تازه استفاده می‌کنید آن را لابه‌لای برنج بپاشید. برای این کار وقتی برنج و باقالی را آبکش کردید، کف قابلمه را با روغن چرب کنید و بگذارید روی شعله گاز تا داغ شود. سپس سیب‌زمینی یا نان کف آن پهن کنید تا کمی سرخ شود و بعد مخلوط برنج و باقالی را روی آن بریزید و به صورت لایه‌ای شوید هم اضافه کنید. دم‌کنی را روی در قابلمه بگذارید و در ابتدای کار برای دو دقیقه شعله را زیاد کنید تا بخار بیندازد و بعد شعله را متوسط کرده و بگذارید دم بکشد.

طرز تهیه باقالی پلو
باقالی پلو

طرز تهیه خوراک ماهیچه یا گردن

مواد لازم برای تهیه خوراک ماهیچه بستگی به سلیقه شما دارد. می‌توانید این خوراک را ساده بدون سس و سبزیجات درست کنید یا اینکه آن را همراه با سس و سبزیجاتی مثل کرفس و هویج بپزید. هم‌چنین باتوجه به زمانی که دارید می‌توانید در زودپز یا قابلمه معمولی طبخ کنید. قدم اول خرد کردن پیاز به صورت خلالی است و بعد از آن باید پیازها را در روغن تفت دهید و وقتی کمی طلایی شد ماهیچه را به آن اضافه کنید. برای اینکه بوی گوشت بیش‌تر گرفته شود سیر را رنده کرده و داخل قابلمه بریزید. اگر دوست دارید در کنار گوشت، سبزیجات پخته هم داشته باشید مقداری ساقه کرفس را همراه با هویج خرد شده و فلفل در قابلمه بریزید و تفت دهید. سپس دو تا سه پیمانه آب و زعفران هم به غذا اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا آب آن بجوشد. وقتی کمی قل خورد حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در آخر کار به آن نمک اضافه کنید و اگر دوست دارید رب گوجه‌فرنگی را با پیاز تفت دهید و به خوراک اضافه کنید.

طرز تهیه خوراک ماهیچه یا گردن
باقالی پلو با گوشت

طرز تهیه خوراک مرغ برای باقالی‌پلو

اگر دچار فشار خون هستید یا به هر دلیل دیگری ترجیح می‌دهید که به جای گوشت قرمز، مرغ بخورید می‌توانید همراه با باقالی‌ پلو خوراک مرغ درست کنید. برای تهیه این خوراک ابتدا مقداری پیاز، سیر و فلفل دلمه‌ای را به شکل نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهید. سپس تکه‌های مرغ را به آن اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید و به آن نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و روی شعله متوسط قرار دهید تا کمی آب بیندازد. در یک تابه دیگر مقداری پیاز خرد شده را با کره تفت دهید و بعد رب گوجه‌فرنگی و زعفران به آن اضافه کنید. کمی آب هم در تابه بریزید و بگذارید تا قل بزند و بعد به مرغ اضافه کنید.

طرز تهیه خوراک مرغ برای باقالی‌پلو
باقالی پلو با ماهیچه

طرز تهیه ماهی قزل آلا برای باقالی پلو

ماهی قزل آلا را می‌توانید به صورت کبابی در فر یا سرخ شده در روغن درست کنید و همراه با سبزی پلو یا باقالی پلو میل کنید. اول باید ماهی را مزه‌دار کنید و به همین منظور باید آن را در مخلوط پیاز، سیر، فلفل دلمه‌ای، پرتقال حلقه شده، لیمو ترش حلقه شده، نمک، زردچوبه، فلفل، زعفران دم شده و روغن زیتون بخوابانید تا طعم‌دار شود. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت دو ساعت در یخچال نگه‌دارید. وقتی ماهی را از یخچال درآوردید مواد روی آن را پاک کنید و در آرد یا پودر سوخاری بغلتانید. وقتی تمام قسمت‌های ماهی آردی شد، در روغن نسبتا داغ بیندازید تا سرخ شود.

طرز تهیه ماهی قزل آلا برای باقالی پلو
باقالی پلو با ماهی

همراه با باقالی پلو چی بخوریم؟

از آنجایی که باقالی، گوشت ماهیچه، مرغ و ماهی همگی طبع سردی دارند از نظر طب سنتی بهتر است که همراه با ماست یا سالاد خورده نشود. در عوض سبزی طبع گرم دارد و دارای فیبر بالایی است و مصرف آن موجب هضم بهتر غذا می‌شود. اما خوردن ماست هم‌زمان با گوشت نه تنها مشکلاتی در هضم غذا ایجاد می‌کند بلکه کلسیم آن مانع جذب آهن گوشت می‌شود.

ته دیگ باقالی پلو

در یک قابلمه مناسب به اندازه ۲ قاشق غذا خوری روغن بریزید تا بر روی حرارت گرم شود. سپس ته دیگ دلخواه را کف قابلمه بریزید تا کاملا سطح آن پوشانده شود. بعد برنج آبکش شده را روی آن به آرامی میریزیم .سعی کنید این کار را با کف گیر انجام دهید و کف گیر به کف گیر برنج ها را داخل قابلمه بریزید. به اندازه نصف لیوان آب و روغن را روی برنج و کناره های برنج میریزیم و در قابلمه را با یک دم کنی پیچیده و روی آن قرار میدهیم . ابتدا برنج را زیر حرارت بالا قرار میدهیم تا بخار کند و سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم به مدت ۴۵ دقیقه کاملا دم بکشد.

باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با شوید تازه

فوت کوزه گری

۱ – حتما از باقلا‌هایی استفاده کنید که پوست سبز رنگی دارند و البته به مدت طولانی هم فریز نشده‌اند زیرا ماندن طولانی‌مدت باقلا در فریزر باعث تغییر رنگ و طعم این ماده غذایی می‌شود

۲ – بهتر است نصف مقدار برنج، باقلا اضافه کنید. یعنی در ۴ پیمانه برنج، ۲ پیمانه باقلا بریزید.

۳ – بهترین گوشت‌ها برای صرف با باقلاپلو، گوشت‌های گردن و ماهیچه هستند البته این غذا با گوشت مرغ نیز خورده می‌شود. جالب است بدانید که جنوبی‌ها این برنج مخلوط را با ماهی هم می‌خورند.

۴ – قبل از افزودن باقلا به برنج آبکش‌شده، بهتر است آن را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه در آب جوش قرار دهید و با دم کشیدن کامل برنج، باقلاها نیز مغزپخت خواهندشد. یادتان باشد که این مرحله نباید خیلی طولانی شود زیرا در صورت زیاد جوشیدن باقلاها در آب،‌ بعد از دم کشیدن همراه برنج، له خواهند شد. در ضمن، هنگام جوشیدن باقلا‌ها در آب، کفی روی آنها را می‌گیرد که باید آن را بردارید زیرا در غیر این صورت باقلاپلو رنگ کدر و تیره‌ای پیدا می‌کند که چندان خوشایند نیست.

۵ – گاهی باقلاها به‌خوبی پخته نمی‌شوند. این نوع ناپز هستند و هر قدر روی حرارت بمانند، باز هم پخته نخواهند شد بنابراین بهتر است از حرارت دادن آنها خودداری و از خوردنشان صرف‌نظر کنید.

باقالس پلو با ماهیچه
باقالی پلو

۶ – سبزی مناسب این غذا شوید است که توصیه می‌شود از نوع تازه آن استفاده کنید. در ضمن می‌توانید هنگام دم کشیدن برنج، یک شاخه سیر تازه در میان آن قرار دهید تا عطر منحصر بفردی بگیرد.

۷ – اگر باقلاپلوی‌تان با گوشت گردن بود، برای طعم دادن بیشتر به این غذا می‌توانید روی برنج در حال دم کشیدن، دارچین بیفزایید و روی گوشت نیز کمی‌ دارچین بریزید. به این ترتیب غذا طعم متفاوت‌تری پیدا خواهد کرد

۸ – ته دیگ این غذا می‌تواند مخلوط برنج با باقلا یا نان، به‌خصوص نان تافتون، باشد. به این ترتیب دیگر با هیچ بهانه‌ای از خیر ته دیگ تهیه شده نخواهید گذشت.

۹ – بهترین همراه غذایی که به شما پیشنهاد می‌کنم، سالاد شیرازی و ترشی است البته بسته به ذائقه‌تان می‌توانید هر همراه غذای دیگری نیز انتخاب کنید.

۱۰ – از نظر طعم، نوشیدنی مناسب می‌تواند یک لیوان شربت عرق نعناع یا گلاب باشد. البته شربت بهارنارنج نیز با این غذا طعم مناسبی ایجاد خواهد کرد.

۱۱-برای اینکه باقالی پلوی خوشرنگ و خوش عطری داشته باشید می توانید پس از پاشیدن شوید، لابه لای پلو، زعفران دم کرده بریزید.

۱۲-بهترین گوشت‌ در کنار باقالی پلو ، گوشت‌ های گردن و ماهیچه هستند.

۱۳-برای ظاهر بهتر می توانید باقالی پلو را به صورت قالبی و همراه برنج زعفرانی سرو کنید.

نکات تکمیلی

اگر فشارخون دارید

بهتر است به برنج کمی ‌سیر تازه بیفزایید و افزودن نمک را بسیار محدود کنید. می‌توانید در کنار مرغ از سیب‌زمینی استفاده کنید زیرا این ماده غذایی سرشار از پتاسیم است و به کنترل فشارخون‌تان کمک خواهد کرد. البته در صورت خوردن سیب‌زمینی با این غذا، مقدار برنج مصرفی‌ را به حداقل برسانید زیرا در غیر این صورت دچار اضافه وزن خواهید شد.

اگر چربی خون دارید

بهتر است با این غذا گوشت سفید مانند گوشت بوقلمون یا مرغ میل کنید آن هم قسمت سینه زیرا چربی کمتری دارد، غذا را با روغن کمتری تهیه و آن را با یک بشقاب سبزی خوردن میل کنید. این فیبر دریافتی به تنظیم چربی خونتان کمک خواهد کرد.

اگر لاغر هستید

بهتر است وقتی غذا را در بشقاب کشیدید، به آن کره بیفزایید و آن را با یک بشقاب سالاد سبزی‌های رنگارنگ و تازه میل کنید. این سبزی‌ها بهتر است شامل گوجه‌فرنگی، کاهو، کلم‌قرمز و جوانه گندم باشد. پیشنهاد می‌کنیم باقلاپلو با مرغ را با یک لیوان آبمیوه تازه خانگی میل کنید تا مقدار کالری‌ای که در واحد حجم در یک وعده غذایی دریافت می‌کنید، افزایش یابد.

برگرفته از: reyhoon.com،نمناک

باقالی پلو با ماهیچه باقالی پلو با گردن باقالی پلو با ماهی باقالی پلو با مرغ باقالی پلو با باقالی خشک باقالی پلو به انگلیسی باقالی پلو با شوید تازه باقالی پلو با گوشت مجلسی باقالی پلو با پلوپز

مطالب مرتبط

https://www.sabzshomal.ir/caesar-salad/
https://www.sabzshomal.ir/torsh-tareh/
https://www.sabzshomal.ir/cake/

پست های مرتبط