ورود/ثبت نام

معمولا ته چین با مرغ یا گوشت طبخ می شود که یک غذای اصیل ایرانی فوق العاده برای میهمانی ها می باشد ، دستور پخت ته چین مرغ مانند ته چین گوشت پیچیدگی خاصی ندارد اما اگر به نکات ذکر شده در این مطلب دقت نکنید این احتمال وجود دارد چیزی که انتظار دارید از آب در نیاید.

  • ته چین مرغ
  • ته چین مرغ و بادمجان
  • نکات پخت ته چین

ته چین مرغ

مواد لازم

۴ تا ۵ نفر

  • ۳ پیمانه برنج
  • ۱ عدد سینه مرغ
  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • تخم مرغ ۱ عددکامل به همراه ۱ عدد زرده ی تخم مرغ
  • ماست چکیده یا ماست سفت ۱ پیمانه (۱ لیوان فرانسه)
  • ۳تا ۴قاشق غذاخوری روغن پخت و پز
  • ۵قاشق غذاخوری زرشک
  • ۱قاشق غذاخوری گلاب
  • ۲قاشق مربا خوری پودر قند یا شکر
  • نمک ،فلفل سیاه ،زردچوبه، پودر سیر دارچین ، به مقدار لازم
  • مغز ۲ عدد دانه هل آسیاب شده
  • زعفران دم شده به مقدار لازم
  • ۱ قاشق سوپ خوری کره برای تفت دادن زرشک
  • ۱ قاشق سوپ خوری آبلیمو
ته چین مرغ
ته چین مرغ ته چین مرغ در فر ته چین مرغ و بادمجان ته چین مرغ روی گاز

طرزتهیه

  1. به نام خدا ابتدا سینه مرغ رو به همراه کمی آب و ۱ عدد پیاز و مقداری کمی نمک و فلفل سیاه و کمی زردچوبه و پودر سیر بذارید یه چهل دقیقه بپزه بعد از این تایم مرغتون رو تیکه تیکه کنید کنار بگذارید
  2. سپس ۱ عدد پیاز دیگه رو خلالی ریز خرد کنید و توتابه کمی روغن بریزید وبا کمی زرد چوبه تفت بدید کمی نرم و طلایی شد تیکه های مرغ رو اضافه کنید و خوب با هم سرخش کنید بچشید اگه نمک مرغتون کم بود کمی نمک بپاشید و کمی زعفران دم شده روش بریزید سپس زرشک رو اضافه کنید(البته زرشک رو از قبل کمی خیس کنید و بشورید و باکمی کره و ۱ قاشق مرباخوری پودر قندیا شکر کمی تفت بدید) و به مرغ اضافه کنید و بعد از چند ثانیه خاموش کنید
  3. برنج رو که از قبل با مقداری نمک ۱ ساعت خیس کردید رو بذارید رو شعله وقتی موقع آبکشش شد آبکش کنید کنار بگذارید و حواستون باشه یه مقدار زنده تر بردارید البته نمک برنجتون باید خوش نمک باشه حواستون باشه اندازه نمک برنجتون خوب باشه وبرنجون بی نمک نباشه خب برنج آبکش شده رو که کنار گذاشتید. حالابریم سراغ آماده کردن ته چین
  4. تو یه ظرف مناسب ۱ عدد تخم مرغ کامل رو به همراه ۱عدد زرده دیگه و ۱ قاشق سوپ خوری دیگه از پودر قندی که داشتید ومغزهلی که آسیاب کردید وخیلی کم نمک و کمی فلفل سیاه و۱ قاشق گلاب و آبلیمورو اضافه کنید چند دقیقه بزنید و بعد ماست رو اضافه کنید هم بزنید و بعد یه چیزی حدود ۲ تا۳ قاشق غذا خوری زعفران دم شده رو اضافه کنید و هم بزنید سپس کمی دارچین روش بپاشید و هم بزنید خیلی کم بپاشید نمیخوایم ته چین طعم دارچین و هل بگیره فقط برای اینکه عطر و بوی ته چین رو عالی میکنه
  5. خب حالا کم کم برنج رو اضافه کنید و بعد ۳ قاشق روغن رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و مخلوط برنج رو کنار بگذارید
  6. خب حالا تو قابلمه یا تابه مناسب که میخواین ته چینتون آماده بشه کفش کمی روغن بریزید و کمی دیواره هاش رو هم روغنی کنید وحالا از مایه ی برنجتون مقداری کف قابلمه بریزید و خوب یکدست کنیدسپس از مخلوط مرغتون روش بریزید و بعدبقیه ی برنج رو روش بریزید و سپس دم کنی بزارید یه چند ثانیه شعله رو متوسط کنید به بخار که افتاد شعله خیلی کم کنید و اجازه بدید یه چیزی حدود ۱ ساعت دم بکشه بعد این تایم ته چین خوشمزه ی شما آمادست سرو کنید و نوش جان کنید
  7. تایم ۲ ساعتی که گذاشتم ۱ ساعت زمان آماده کردن مخلوط مرغ و زرشک و باقی مواد و ۱ ساعتش هم برای دم گذاشتن برنج البته ۴۰ دقیقه قبل هم برای پخت سینه مرغ لازم بود که من حساب نکردم فقط ۲ ساعت تایم رو از زمان سرخ کردن مرغ و پیاز وغیره تا دم گذاشتن برنج حساب کردم
  8. امیدوارم این ته چین خوشمزه رو آماده کنید و خوشتون بیاد
  9. نکته میتونید به جای روغن تو ته چین از کره استفاده کنید و اینکه اگه ماست چکیده تون خودش ترش مزه بود آبلیمو نریزید و اگر نبود اون یک قاشق وسوپ خوری آبلیمو که گفتم رو بریزید

مطالب مرتبط:

https://www.sabzshomal.ir/pizza/
https://www.sabzshomal.ir/sushi/

ته چین مرغ و بادمجان

ته‌چین غذای آشنای مجالس و مهمانی‌های بزرگ به‌خصوص میزهای رنگین مراسم عروسی است. از میان فهرست بلندبالای ته‌چین‌های موجود در آشپزی، ته‌چین مرغ، محبوب‌ترین و آشناترین آنهاست اما گذشته از مزه آشنای زیر دندان مانده ته‌چین مرغ، امتحان طعم جدیدی از بادمجان هم تجربه خوشمزه جدیدی است.

مواد لازم (برای ۶ تا ۸ نفر)

۴ عدد بادمجان قلمی

۶۰۰ گرم گوشت یا مرغ

۳۰۰ گرم پیازداغ

۲ لیوان ماست چکیده

۶ عدد تخم‌مرغ

یک کیلو برنج

یک قاشق غذاخوری گلاب

زعفران، پودر هل، نمک و فلفل، روغن مایع به مقدار لازم

ته چین‌مرغ و بادمجان
ته چین مرغ و بادمجان ته چین مرغ روی گاز ته چین مرغ بدون فر

طرز تهیه ته‌چین بادمجان

زرده‌های تخم‌مرغ را با گلاب، ماست، هل، زعفران دم‌کرده، مقداری نمک و چند قاشق روغن مایع خوب هم بزنید و این مایه زرد پررنگ را نیم‌ساعتی بگذارید تا بماند و مزه‌ها با هم مخلوط شود.بادمجان را با روغن بودار سرخ نکنید و حتما به آن پیاز و سیر اضافه کنید.

گوشت‌ها را به اندازه دلخواه خرد کنید و حداقل به مدت دو تا سه ساعت در مخلوطی از ماست، زعفران، نمک و فلفل بخوابانید تا ترد شده و طعم خوبی بگیرد.در صورتی که از مرغ برای این غذا استفاده می‌کنید لازم است مرغ را با پیاز خرد شده، نمک و فلفل بپزید. مرغ وقتی به طور کامل پخته شد، استخوان‌هایش را جدا و گوشت مرغ را با دست ریزریز کنید. اگر از گوشت قرمز استفاده می‌کنید هم باید آن را ریزریز کند.استفاده از کره به جای روغن باعث خوش‌طعم شدن پلو می‌شود.

بادمجان‌ها را پوست گرفته و از وسط به دو نیم کنید. در ظرف مناسبی آب و نمک تهیه کرده و بادمجان‌ها را برای مدت یک تا دو ساعت در آن بخوابانید.قبل از پختن بادمجان، چند شکاف در آن درست کنید روی آن نمک بریزید و در آب سرد بچینید. مدتی بعد آب سیاه و تند آن را عوض کنید تا هم سم آن گرفته شود و هم خوشمزه‌تر شود. پس از آن بادمجان‌ها را با دستمال خشک کرده و با حرارت ملایم بپزید. باید کمی کباب شوند.در مرحله بعد آنها را با کمی روغن سرخ کنید. اضافه کردن نمک به بادمجان‌ها هنگام سرخ کردن تلخی بادمجان را از بین می‌برد و همه آب آن را می‌گیرد تا آب زیاد بادمجان، برنج را شل نکند.

برنج خیس‌کرده را در آب جوش بریزید تا حدی که مغز برنج نرم شود. (این زمانی است که وقتی دانه برنج را بین دو انگشت فشار می‌دهید، مغز آن خشک و سفت نباشد.) وقتی به طور کامل برنج آب‌کشی شد، آن را با مخلوط ماست و زعفران مخلوط کنید. ته‌ ظرف پیرکس کمی روغن داغ شده و چند قاشقی از محلول ماست و زعفران بریزید تا علاوه بر این‌که ته‌دیگ ته‌چین رنگ خوبی می‌گیرد، برنج نیز به‌راحتی از ظرف جدا شود.این ته‌چین را بدون گوشت هم می‌توان سرو کرد.

یک لایه از برنج را کف ظرف و روی هر لایه مخلوط گوشت یا مرغ بریزید. بادمجان‌ها را هم‌ردیف رویش بچینید. کناره‌های ظرف باید به فاصله دو سانتی‌متر خالی باشد تا مخلوط لای برنج پنهان شود. لایه‌های بعدی را نیز به همین منوال بچینید. لایه آخر ته‌چین بادمجان شما باید از برنج باشد. در آخر روی برنج را آب و روغن بریزید.

ظرف را در طبقه پایین فر با حرارت ۱۵۰ درجه به مدت یک ساعت و نیم قرار دهید. زمانی که برنج طلایی شد، ظرف را درآورید و در ظرف مناسب برگردانید.برای تزئین این غذا می‌توان از زرشک و آلبالوی سرخ‌شده، پلو زعفرانی، خلال پسته و بادام استفاده کرد.

نکات طلایی پخت ته چین

کشیدن فویل آلومینیومی بر روی قالب و یا قابلمه ته چین مرغ ، باعث بهتر و ملایم پخته شدن مرغ و برنج می گردد و همچنین عطر و مزه همه مواد از جمله زعفران و زرشک به خورد هم می روند و دیگر اینکه ته دیگ ته چین بسیار ملایم خواهد شد.

با گوشت و سبزیجات نیز میتوان ته چین را تهیه نمود. و مقدار مایه برنج به همین شکل است و فقط لایه میانی عوض می شود.

اگر لایه وسط ته چین ضخیم باشد امکان وا رفتن و خرد شدن آن زیاد است .

مقداری گلاب هم برای عطر بهتر ته چین عالیست.

زعفران حتما باید خوب دم بکشد و سعی کنید از زعفران با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم آن مشخص شود.

ضخامت ته چین نباید خیلی نازک یا ضخیم باشد. کمترین قطر آن باید ۵ سانتی متر و بیشترین آن ۷ سانتی متر باشد.

ته چین را داخل قالب یا ظروف نچسب تهیه کنید.

ماست شل و شیرین طعم ته چین را خراب می کند به همین خاطر در تهیه ته چین از ماست چکیده و ترش استفاده نمایید.

ته چین را میتوانید روی گاز هم تهیه کنید فقط باید شعله را کم کنید و روی درب آن دم کنی قرار دهید تا به مدت ۱ ساعت و یا ۱۵ دقیقه بیشتر ته چین پخته شود.

بهتر است از کره برای تهیه ته چین مرغ استفاده نمایید

مخلوط کردن مقداری زرشک همراه تکه های مرغ در میان پلو طعمی بی نظیر به غذا می بخشد.

برگرفته از: cookpad.com،همشهری آنلاین،نمناک

ته چین مرغ.ته چین مرغ در فر.ته چین مرغ و بادمجان.ته چین مرغ روی گاز.ته چین مرغ بدون فر.ته چین مرغ در پلوپز.ته چین مرغ ساده.ته چین مرغ برای دو نفر.ته چین مرغ بدون ماست

https://www.sabzshomal.ir/barbecue/
https://www.sabzshomal.ir/mince-meat/
https://www.sabzshomal.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9-%d8%ba%d8%a7%d8%b2/

پست های مرتبط