ورود/ثبت نام

همراهان همیشگی سبزشمال،امروزبا دستورپخت انواع فلافل از جمله فلافل های خیابانی،فلافل قارچ و پنیر،فلافل با سیب زمینی و طرزتهیه سس های خاص آن در خدمت شما هستیم.فلافل با اسم آبادان شناخته میشود اما جالب است بدانید این غذای ساده و فوق العاده خوشمزه به لبنان برمیگردد.طرز تهیه فلافل خیابانی بسیار ساده است و کافی است یک‌بار درست کنید تا برای همیشه مشتری آن شوید.

راز درست کردن فلافل های خیابانی

  • طرز تهیه فلافل ساده
  • فوت و فن حرفه ای ها
  • پوک و پفکی شدن فلافل
  • فلافل کنجدی
  • طرزتهیه فلافل در فر
  • طرز تهیه فلافل با قارچ
  • فلافل سیب‌زمینی
  • طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه
  • فلافل، منبع کلسیم برای گیاهخواران

مواد لازم:

  • نخود ۲ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
  • پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
  • پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
  • جعفری خرد شده و پیازچه و گشنیز تازه ۱/۲ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آبلیمو و نمک و فلفل مقداری
  • زردچوبه به مقدار لازم
t طرز تهیه فلافل خیابانی خوشمزه

طرز تهیه فلافل ساده

مرحله اول:

اگر می خواهید فلافل شما مانند فلافل های خیابانی بیرون شود حتما باید نخود را مدت زیادی در آب بخیسانید تا کاملا نرم شده و نفخش برطرف شود. برای این منظور نخود را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید.درصورتی که به نخود درحال خیس خوردن قدری نمک اضافه کنیم زمان خیس خوردن نخود نصف مي شود و در عرض دو سه ساعت نخود آب را به خود جذب مي کند. براي تمامی حبوبات مي شود از این شیوه استفاده کرد.

مرحله دوم:

نخود خیسانده شده را به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیزداخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود

مرحله سوم:

اگر می خواهید فلافل خیابانی خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبزی معطر استفاده کنید. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است.پس از این که نخود را میکس کردید، آرد را اضافه می کنیم. تخم مرغ و بقیه ادویه را هم به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب ورز دهید.

مرحله چهارم

.اگر دوست دارید فلافل شما به سبک جنوبی‌ها تند باشد می‌توانید مقداری فلفل قرمز تند هم اضافه کنید.مواد را خوب زیر و رو کنید تا کاملا مخلوط شوند و ادویه ها به تمام نقاط مایه فلافل برسند.

مرحله پنجم

پس از اینکه مایه فلافل خیابانی آماده شد یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار دهید و به مقدار مناسب روغن مایع داخل آن بریزید.پس از اینکه روغن داغ داغ شد از مایه فلافل قالب بزنید و داخل روغن بیندازید.اگر قالب مخصوص ندارید میتوانید با دست این کار را انجام دهید.بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .

فوت و فن حرفه ای ها

نکته اول :نحوه چرخ کردن مواد با چرخ گوشت است؛ موقع چرخ کردن مواد فلافل، از سری دهنه گشاد چرخ گوشت برای چرخ کردن استفاده کنید تا نخودها خوب چرخ شوند!( سری دهنه تنگ باعث گِل شدن نخود در چرخ گوشت می‌شود و ممکن است باعث سوختن چرخ گوشت نیز شود.)

نکته دوم:مهم ترین راز خوشمزه تر شدن فلافل های خیابانی استفاده از پیاز زیاد و مقدار کمی سیب زمینی به همراه طعم دهنده هایی مثل ادویه مخصوص فلافل ، زیره و تخم گشنیز است.

نکته سوم:برای جلوگیری از باز شدن فلافل در هنگام سرخ کردن، هنگام درست کردن مایع فلافل سعی کنید آن را شل درست نکنید چون باعث می شود فلافل باز شود.

نکته چهارم:هنگامی که می خواهید فلافل را سرخ کنید، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.

نکته پنجم:برای اینکه عطر فلافل بیشتر شود به مایه فلافل کمی هم نعناع خشک اضافه کنید.

نکته ششم:چاشنی مناسب غذای فلافل ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه. البته شما می‌ توانید فلافل را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید.

نکته هفتم:بهتر است نان مناسب برای خوردن فلافل، پیتا باشد که نوعی نان لبنانی است و کمی ضخیم‌تر از نان لواش است و دو لایه دارد.

پوک و پفکی شدن فلافل خیابانی

یکی از دلایلی که فلافل بعضی ساندویچی ها پوک و پفکی می شود این است که به مایه فلافل خود جوش شیرین یا پکینگ پودر اضافه می کنند که همین امر باعث تر شدن بیش از حد فلافل ها می شود. جوش شیرین زیان های زیادی برای بدن دارد و توصیه نمی شود که از آن استفاده کنید اما می توانید برای پفکی شدن فلافل های خود کمی پکینگ پودر به مایه فلافل اضافه کنید.

فلافل کنجدی

در صورتی که می خواهید مانند برخی فلافلی ها فلافل های شما هم کنجدی شوند می توانید مقداری کنجد سفید به مایه فلافل خود اضافه کنید. البته می توانید با یک روش دیگر هم فلافل های خود را کنجدی کنید ، به این صورت که در زمان سرخ کردن فلافل ها آنها را در بشقاب حاوی کنجد بغلتانید سپس در روغن بیندازید و سرخ کنید.

فلافل را در فرهم میتوانید درست کنید که طرز تهیه آن به شرح زیر میباشد. مواد اولیه آن هیچ تغییری نمیکند.

طرزتهیه فلافل در فر:

فر را روی حرارت 200 درجه سانتیگراد بگذارید تا گرم شود. سپس تمام مواد فلافل را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.ولی نه در حدی که پوره ای شکل شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید). برای اینکه بهتر مواد را مخلوط کنید لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.

همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید. اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند می توانید آنها را چند ساعتی در یخچال قرار دهید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.

با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحت تر پخته شوند. بعد از چیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند. سپس آنها را با استفاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند.میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است و اگر بخواهید فلافل ها تیره تر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.

طرز تهیه فلافل با قارچ:

قارچ‌ها را می‌توانید هم به صورت خام و هم تفت داده شده در فلافل‌ها استفاده کنید.
نخودها را در خردکن یا چرخ گوشت ریخته تا خرد شوند. سپس قارچ‌ها را با هر روشی که آماده کرده‌اید به آن اضافه کنید و کاملا با هم مخلوط کنید.پیاز و سیر را اضافه کنید و مجددا باهم مخلوط کنید. سپس جعفری خردشده، پودر زیره و پودر گشنیز را اضافه کنید و هم بزنید.تخم‌مرغ را به مایع آماده شده اضافه کنید.


در اخرین مرحله، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
می‌توانید برای پف کردن بیشتر فلافل با قارچ، نصف قاشق چای‌خوری بکینگ پودر اضافه کنید.دقت کنید همه موارد را هم زمان با هم مخلوط نکنید و طبق دستور گفته شده در هر مرحله یک یا دو مورد جدید را اضافه کنید و باهم مخلوط کنید. در غیر این صورت مواد خوب با هم ترکیب نمی‌شوند.فلافل با قارچ و پنیر هم به گوش شما خورده باشد.

برای تهیه آن نیازی به استفاده از قارچ در ترکیبات اصلی فلافل نیست و فقط کافی است قارچ را با پنیر پیتزا مخلوط کنید و در هنگام ساندویچ گرفتن فلافل، کمی از این مخلوط را در ساندویچ خود قرار دهید. کسانی که علاقه زیادی به پنیر پیتزا دارند، عاشق این نوع فلافل خواهند شد!سومین دستورپختی که قصد معرفی آن را داریم فلافل با سیب زمینی است.

فلافل سیب‌زمینی

مواد لازم:

  • نخود خام: ۲ لیوان
  • سیر: ۳ حبه
  • پیاز متوسط: یک عدد متوسط
  • سیب‌زمینی آب پز: ۱ عدد بزرگ
  • پودر فلفل قرمز: به‌اندازه دلخواه
  • پودر زیره سبز یا سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و زردچوبه و ادویه مخصوص فلافل: به مقدار لازم

همانطور که قبلا اشاره شد خیساندن نخود اولین قدم برای درست کردن فلافل است. نخودها را در میکسر یا بلندر کاملاً به حالت چرخ‌کرده دربیاورید. پیاز را با سیر رنده کرده و آب آن را کاملاً بگیرید. به نخودهای چرخ شده اضافه نمایید. سیب‌زمینی را نیز در بلندر ریخته و کاملاً مخلوط‌ کنید. اگر مایع سفت شد می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید. مایع ما باید حالت فرم دهی داشته باشد. ادویه از جمله نمک و زردچوبه و ادویه فلافل قرمز را اضافه کنید.

زیره سبز و بکینگ پودر را جهت پف کردن بهتر فلافل به مواد اضافه کنید و کاملاً مواد را با هم مخلوط‌ کنید. مایع ما آماده است.مایع فلافل را یا با دست به‌صورت گلوله در آورید یا با قالب‌زن مخصوص فلافل مقداری از مایع فلافل را برداشته و در ظرفی که گود است و روغن درونش ریخته‌اید فلافل ها را بریزید. فلافل باید روی روغن داغ بالا بیاید و حواستان باشد که سریع سرخ می‌شود. فلافل را پشت‌ و رو کنید.

برای خوشمزهر شدن فلافل می‌توانید از جعفری خرد شده و کمی روغن‌زیتون به‌جای آب به‌اندازه یک قاشق چای‌خوری استفاده نمایید. همچنین به‌جای جعفری از پودر گشنیز یا گشنیز خردشده نیز می‌توانید بنا به سلیقه و ذائقه استفاده کنید.زمانی که فلافل سرخ شد داخل صافی آن‌ها را بیاندازید تا روغن آن کاملاً گرفته شود. فلافل را به‌صورت ساندویچی به همراه ترشی بندری و سس انبه میل نمایید.

مواد لازم روش دوم:

  • پیاز: ۱ عدد
  • نان باگت: ۱ عدد
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • نخود خام: ۲ لیوان
  • سیب‌زمینی: ۱ عدد
  • نمک و فلفل قرمز و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن کنجد: برای سرخ کردن
  • زیره سبز: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۴/۱ لیوان

نخودها را داخل بلندر ریخته تا کاملاً له شود. خمیر داخل نان باگت را دربیاورید و داخل کمی شیر خیس کنید. سیب‌زمینی و پیاز را جداگانه درون بلندر خردکنید. آبش را بگیرید و به نخود چرخ شده اضافه کنید. نان خیس‌خورده، نمک، زیره سبز، فلفل و زردچوبه را به نخود اضافه کنید و کاملاً به هم زده و قاطی کنید.

در انتها نخود را اضافه کنید و مواد را به هم بزنید.روغن کنجد را در ظرف گودی ریخته و روی شعله بگذارید تا داغ شود. مواد فلافل را به‌وسیله قالب فلافل مقداری برداشته و داخل روغن بریزید. مواظب باشید تا فلافل نسوزد و پشت و رویش کنید. فلافل ها آماده شد. می‌توانید با ترشی بندری، خیار شور و گوجه فرنگی و سس انبه میل نمایید.

طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با پودر انبه

مواد لازم:

  • سرکه سفید: ۲/۳ پیمانه
  • پودر انبه: ۱ قاشق سوپخوری
  • آب: ۱/۲ پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل قرمز: ۱/۴ قاشق چایخوری

دستور تهیه:

پودر انبه را از عطاری خریداری کنید، پودر انبه تهیه شده از عطاری‌ها دارای ادویه عربی مخصوص است و نیازی به افزودن ادویه خاصی ندارد.سرکه سفید و آب را در یک قابلمه کوچک بریزید و سپس پودر انبه را کم کم به آن اضافه کرده و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه کاملاً حل شود.

سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و بلافاصله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آمده و غلیظ شود.
پس از حدود ۱۰ دقیقه، زمانی که غلظت سس مانند ماست رقیق شد آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.سس را پس از خنک شدن در ظرف شیشه‌ای در دار در یخچال نگهداری کنید.این سس را می‌توانید به مدت ۱ الی ۲ ماه در یخچال نگهدارید.

فلافل، منبع کلسیم برای گیاهخواران

فلافل ۱۳.۳۱ گرم پروتئین دارد و برای افرادی که به پروتئین حساس هستند مفید است. با خوردن فلافل می‌توانید به شکلی بی‌خطر و خوشمزه، پروتئین دریافت کنید و آن را با سبزیجات مورد علاقه خود ترکیب کرده و لذت ببرید!فلافل به دلیل داشتن کلسیم، برای ساخت استخوان‌های قوی و محافظت از آن‌ها عالی است. این خبر خوبی برای گیاه‌خواران نیز هست. کلسیم برای محافظت در برابر سرطان، دیابت و فشار خون بالا نیز مفید است.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *