ورود/ثبت نام

جوز هندی (به انگلیسی : Nutmeg) یا جوز بویا یک ادویه محبوب است که از دانه های معطر درخت جوز بویا، یک درخت گرمسیری همیشه سبز بومی اندونزی به دست می آید.  این ادویه به گردو شباهت دارد و قسمت بیرونی آن سفت و به راحتی قابل رنده کردن است. اگرچه این ادویه در غذاهای متفاوتی استفاده می شود اما اغلب ما از خواص دارویی آن بی اطلاع هستیم.

جوزهندی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به بهبود خلق و خو کمک می کند، قند خون را کاهش داده و برای سلامت قلب مفید می باشد. طول جوز هندی بین ۲۰ تا ۳۰ میلی‌متر و عرض آن بین ۱۵ تا ۱۸ میلی‌متر است.جوز هندی پس از چیده شدن هفته‌ها طول می‌کشد تا کاملاً خشک شود.طبع جوز هندی گرم است.

برخی از ترکیبات مفید موجود در جوزهندی شامل پتاسیم، آهن، منگنز، تیامین، فولات، منیزیم، مس و ویتامین‌هایی چون B1 و B6 است. همچنین جوز هندی دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضدنفخ، محرک، ضداسپاسم، روان‌گردان و شهوت‌آور است. تمام این ویژگی‌ها باعث شده که این ادویه‌ی خوش‌عطر، لیستی از فواید را برای سلامتی داشته باشد. که به آن ها اشاره شده است

فواید جوز هندی

۱-منبعی از آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان ها باعث دفع رادیکالهای آزاد بدن میشود ودر جلوگیری از ابتلاع به بیماری هایی همچون سرطان و بیماری های قلبی عروقی و عصبی کمک میکند . مطالعات آزمایشگاهی نشان داده که عصاره جوز هندی اثرات آنتی اکسیدانی قدرتمندی را در برابر رادیکال های آزاد دارد.

۲-به سلامت قلب کمک میکند

مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف مکمل های جوز هندی با دوز بالا به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

۳-باعث بهبود خلق و خو میشود

در گذشته از جوز هندی به خاطر خواص آرامبخش به عنوان داروی بی خوابی استفاده میکردند همچنین با آزمایشی که با جوز هندی بر روی موش ها انجام شد ،نشان داد که موش ها با مصرف جوز هندی خلق و خوی بهتری داشتند و باعث تقویت روحیه آن ها شده بود

۴-تاثیرجوز هندی بر قند خون و دیابت

با توجه به آزمایش هایی که انجام شده است به این نتیجه رسیند که مصرف زیاد جوز هندی قند خون را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد بدن میشود و باعث بهبودعملکرد لوزالمعده میشود و از ابتلای فرد به دیابت جلوگیری میکند

۵- معده و دستگاه گوارش

جوز هندی طبع گرمی دارد به همین دلیل برای سلامت دستگاه گوارش مفید بوده و به درمان نفخ شکم و اسهال در کودکان کمک می کند.

۶-جوزهندی باعث خواب راحت میشود

برای تنظیم و بهبود خوابتون میتونید قبل از خواب مقداری جوزهندی را همراه با یک لیوان شیر مصرف کنید تا راحت ترخوابتون ببره . و اگرهم نمیخواهید آن را میل کنید کمی از آن را به روغن اضافه کنید و مقداری به شقیقه هاتون بمالید تا به بهبود خواب و آرام ساختن ذهن کمک کند.

۷-پوست را روشن می‌کند

فقط کافیه مقداری از پودر جوزهندی را با آب یا عسل مخلوط کنید تا به صورت خمیری دربیاد پس از آن به صورتتان بمالید ، ظرف چندروز پس از استفاده از آن تاثیر آن را در روشن و شفاف شدن پوستتان میبیند وهمچنین باعث کاهش جوش و آکنه های صورتتان میشود

۸-برای درمان سرماخوردگی

روغن جوزهندی به عنوان تسکین دهنده سرفه به کار می‌رود و برای درمان سرماخوردگی نیز بسیار موثر است.برای رفع درد و خس خس سینه می‌توانید مقدار کمی آب، آرد و پودر جوزهندی را مخلوط کنید و روی پارچه بمالید و سپس روی سینه فرد سرماخورده قرار دهید.

چگونه جوز هندی را پودرکنیم؟

برای پودر کردن جوز هندی دور روش وجود دارد

  1. شما میتوانید قسمت رویی و قهوه ای رنگ آن را جداکنید و تنها مغز آن را پودرکنید و یا میتونید با پوست آن را آسیاب کنید.به این صورت که آن را با رنده ی ریز رنده کنید و بزارید در هوای آزاد خشک شود
  1. و هم اینکه میتوانید آن را که کاملا خشک شده بود توسط آسیاب پودر کنید

موارد مصرف جوز هندی

جوز هندی را به علت طبع گرمی که داره بیشتر برای تهیه دسرها استفاده میکنند مثل کیک ، کلوچه ، سالادمیوه ، خورش ها و…استفاده میشود.همچنین برای طعم دادن به گوشت های خورشی بطور خالص , از جوز هندی استفاده میشه .

ارزش غذایی جوز هندی (۱۰۰ گرم پودر شده)

  • کالری : ۵۲۵
  • چربی : ۳۶ گرم
  • کربوهیدرات : ۴۹ گرم
  • پروتئین : ۶ گرم
  • فیبر : ۲۱ گرم
  • قند : ۲۸ گرم

منبع :coca.ir

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *