ورود/ثبت نام

t طرز تهیه ترشی لیته اصل

ترشی لیته یکی از انواع ترشی های سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که مانند دیگر ترشی ها در فصل پاییز یا زمستان تهیه می شود. جالب است بدانید که این ترشی خوشمزه از پر مصرف ترین ترشی های ایرانی محسوب می شود.

آنچه در این مقاله میخوانید:

  • طرز تهیه ترشی لیته
  • روش نگهداری ترشی لیته
  • نکاتی در مورد تهیه ی ترشی لیته

طرز تهیه ترشی لیته

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه بزرگ ترشی لیته تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ترشی لیته تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم

  • سیر ۳ حبه
  • هویج ۲ عدد
  • سرکه ۵۰۰ گرم
  • بادمجان ۵۰۰ گرم
  • سبزی ترشی ۳۰۰ گرم
  • فلفل دلمه ای رنگی ۲ عدد
  • کلم سفید ¼ کلم متوسط
  • نمک و زردچوبه به میزان کافی

دستور تهیه ترشی لیته

برای تهیه ترشی لیته خانگی ابتدا سبزی ترشی را آماده می کنیم که شامل سبزیهای خوش عطر کوهی هستند از جمله آن ها پونه ، گشنیز ، ترخون ، مرزه و جعفری است که از هر کدام به میزان یکسان در سبزی استفاده می کنیم.سبزی ها را پاک می کنیم و در ظرفی پر از آب به مدت ۱۰ دقیقه قرار می دهیم تا اگر گل ولای در میان آن ها است از بین برود و بعد آن ها را تمیز می شوییم و آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود.

سپس بادمجان ها را تمیز دست می کشیم و می شوییم و آبکش می کنیم و می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود و خشک شوند.اگر هنوز خشک نشده بودند با یک دستمال تمیز بادمجان ها را خشک می کنیم و کلاه بالای آن ها را با چاقو جدا می کنیمو روی آتش یا روی شعله گاز بادمجان ها را کبابی می کنیم و در سینی آن ها را می چینیم تا سرد شوند.پس از خنک شدن پوست روی بادمجان ها را می گیریم و سیر ها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و همراه با بادمجان ها در غذاساز می ریزیم تا پوره شوند.آن وقت هویج ها را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و روی تخته اشپزخانه نگینی خرد می کنیم و فلفل دلمه ای ها را نیز با کلم سفید می شوییم و در صافی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و کلاهک و هسته های وسط فلفل دلمه ای ها را بیرون می آوریم

و روی تخته ،همراه با کلم سفید نگینی خرد می کنیم و همگی مواد نگینی خرد شده را به بادمجان و سیر پوره شده می افزاییم. می توانید هویج ، کلم سفید ، فلفل دلمه ای را نیز میکس کنید که ترشی لیته اصل همه را باید میکس کنیمولی برای زیبایی بیشتر ما نگینی خرد می کنیم. در ادامه سبزی ترشی را در خرد کن می ریزیم و یا روی تخته آشپزخانه سبزی های را به صورت ریز خرد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم و کمی نمک و زردچوبه روی مواد می پاشیم و مواد ترشی را در شیشه ای کاملا خشک می ریزیم و سرکه تا جایکه سطح مواد پوشیده شود می ریزیم و درب شیشه را محکم می بندیم و به مدت ۱ هفته در جای خشک و خنک قرار می دهیم تا ترشی لیته ما آماده شود و نوش جان کنید.

روش نگهداری ترشی لیته:

  • اغلب این سوال پیش می آید که چرا در قدیم ترشی ها و مرباها محفوظ می ماندند و به آسانی خراب نمی شدند. واضح است که وضع ساختمان های امروزی طوری است که با وجود بخاری و شوفاژ هوا همیشه گرمتر از ساختمان های سابق می شود. زیر زمین های وسیع و خشک سابق نیز که برای نگهداری اغذیه و ترشی ها از آن استفاده می شد، امروز وجود ندارد. به هر حال برای نگه داری این مواد باید از یخچال و یا جاهای خنک خارج از ساختمان مانند بالکن هایی که آفتاب نمی گیرند استفاده کرده و انواع ترشی و مربا را در آن نگه داری نمود.
  • قاشق یا ملاقه ای که با آن ترشی بر می داریم باید تمیز باشد و چرب و آلوده نباشد. ممکن است ترشی را با آب غوره و آب لیمو تهیه کرده و میوه های پخته و چرخ شده و سبزی های ترشی را آماده نمود و به جای سرکه روی آنها آب غوره یا آب لیمو ریخت، در این صورت آب غوره باید قبلا جوشانیده و آماده گردد.
  • هیچ گاه قاشق خیس یا چرب را در ظرف ترشی فرونکنید. برای تهیه یک ترشی خوب اولاً مواد باید کاملاً تازه باشد، ثانیاً مواد باید کاملاً خشک باشد و به هیچ وجه آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.
t طرز تهیه ترشی لیته اصل

نکاتی در مورد تهیه ی ترشی لیته:

  1.   بادمجان ها را بشویید و سر آن ها را جدا کنید.
  2. پوست سیر و هویج را جدا کنید.
  3.   می توانید ترکیبی مساوی از سبزیجاتی مانند مرزه، نعناع، ترخون، گشنیز، جعفری و حتی شوید استفاده کنید. سبزی ها را تمیز بشویید و ریز خرد کنید. می توانید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید.
  4.   می توانید به جای کلم پیچ از گل کلم در ترشی استفاده کنید. آن را ریز خرد کنید.

برگرفته از: parsiday.com

https://www.sabzshomal.ir/ghimeh-nisar/
https://www.sabzshomal.ir/barbari-bread/
https://www.sabzshomal.ir/italian-spaghetti/
https://www.sabzshomal.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9-%d8%ba%d8%a7%d8%b2/
https://www.sabzshomal.ir/pottage/

پست های مرتبط