ورود/ثبت نام

t طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آن

آش رشته از معروف‌ترین آش های ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از آش به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود.در روزها سرد پاییز و زمستان،وجود یک آش گرم و دلچسب در دورهمی ها نعمت است!!! هرچقدر هم که پیگیر غذاهای جدید و متفاوت باشیم نمی‌توانیم از غذاهای سنتی دل بکنیم.با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش رشته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آن

مواد لازم :

لوبیا چیتی۱ لیوان
نخود۱ لیوان
عدس۱ لیوان
 لوبیا سفید 1 لیوان
آرد گندم۱ قاشق غذاخوری
 رشته آش۶۰۰ گرم 
پیاز داغ۱ لیوان
سیر داغ۱/۲ لیوان
نعنا داغبه مقدار لازم برای تزیین
کشک۱ کیلو گرم
 سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج) 2 کیلو گرم

ادویه های مخصوص آش رشته عبارت اند از:

  1. نمک
  2. فلفل سیاه
  3. زردچوبه
  4. فلفل قرمز
  5.  پودر سیر
  6. سبزی خشک سیر 
  7. پودر نعناع 
  8. پیاز خشک / پیاز داغ فراوان 

طرز تهیه آش:

از شب قبل حبوبات را بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ شان رفع شود راحت تر پخته شوند. برای شروع آشپزی ابتدا نخود ، لوبیا چیتی و لوبیا سفید را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به طور کامل بپزند.

در حین پختن حبوبات یکی از پیازها را خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.

پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا با ادویه ها یکدست بشود. پس از اینکه حبوبات به طور کامل پختند آنها را به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.

در این مرحله چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در ادامه عدس را به قابلمه اضافه کرده و حدود یک ساعت صبر کنید تا عدس هم به طور کامل پخته شود. پس از اینکه عدس به طور کامل پخت سبزی آشی را پاک کرده و بشویید.

سپس سبزی آشی را خرد کنید ( توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی ریز خرد کنید ) و به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله نباید دیگر درب قابلمه را به طور کامل ببندید زیرا بستن درب قابلمه باعث می شود که سبزی آش بد رنگ شود.

پس از اینکه سبزی آش به طور کامل پخت رشته آشی را اضافه کنید تا رشته هم پخته شود و جا بیفتد.  در این مرحله می توانید کشک را هم به آش اضافه کنید و به خوبی با دیگر مواد مخلوط کنید. بعد از اضافه کردن رشته نمک آش را اندازه کنید.

در حین جا افتادن آش سیر ، نعناع داغ و پیاز باقیمانده را به ضورت جداگانه با مقداری روغن تفت دهید. در صورت تمایل می توانید نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را به آش اضافه کنید. در پایان پس از آماده شدن آش آنرا با نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کرده و سرو کنید.

مواد لازم آش رشته,نکات مهم در پخت آش رشته,تزیین آش رشته

نکات مهم در پخت آش رشته:

 
۱ـ ۱. همیشه از قابلمه جادار استفاده کن تا رشته‌های به هم نچسبه.

۲ـ سبزی باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش زیباتر به نظر آید.

۳ـ پیاز داغ داخل آش نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.

 ۵ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

۶ـ نمک را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

۷ـ روغن داخل آش باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

۸ـ کشک را در آش نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش باعث می‌ شود کشک ببرد. می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می‌شود و هم آش خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می‌شود.

۸ـ کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

۱۰ـ حرارت کشک و آش موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

11.یک راز خوشمزه تر شدن اش رشته هم استفاده از قلم است بدین صورت که ابتدا قلم گاو یا گوسفند را در آب بپزید، سپس قلم را درآورده و حبوبات را بریزید و مراحل را انجام دهید.

۱۲- زمان جا افتادن زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش بستگی به نوع رشته نیز دارد.

13.بهترین زمان پخته شدن رشته در آش زمان 15 دقیقه میباشد و سبزی بهترین تایم 30 دقیقه در نظر گرفته میشود .

14.تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید .

15.برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.

16.برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

17.سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.

18.روغن داخل آش باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌کند.

19.استفاده از زردچوبه رنگ سبز نعنا را تیره می‌کند. بهتر است هنگام داغ کردن از زردچوبه استفاده نکنید.

تزیین آش رشته خوشمزه

۱. کمی زعفرون به کشک بزن تا بتونی روی آش رو تزیین مجلسی بزنی. از شابلون هم میشه استفاده کرد.

۲. کشک رو کمی سفت‌تر توی کیسه فریزر بریز و سه گوش ببر و با مهارت روی آش طرح بکش.

۳. سیر رو زیاد تف نده تلخ میشه فقط با روغن داغ یه کمی حرارت بده.

۴. با کشک سفید و زرد، نعنا داغ، پیازداغ، سیر داغ و کمی از حبوبات پخته آش رو تزیین کن.

خواص سبزی آش:

۱- طبیعت کلی سبزی آش گرم و خشک می‌باشد.

۲- این سبزی یک منبع غنی از کلسیم، آهن و منیزیم میباشد.

۳- مصرف سبزی آش باعث جلوگیری از درد مفاصل می‌شود.

۴- منیزیم موجود در سبزی آش باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌شود.

۵- کلسیم موجود در این سبزی باعث استحکام دندان ها و تقویت استخوان در بدن انسان میشود.

۶- مادران شیرده با استفاده از سبزی آش می‌توانند مقدار شیر خود را افزایش دهند.

۷- مصرف سبزی آش باعث دفع و جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه خواهد شد.

برگرفته از: بیتوته

پست های مرتبط