ورود/ثبت نام

t طرز تهیه کلم پلو شیرازی

کلم‌پلو شیرازی معروف‌ترین غذای شیراز است؛ غذایی با جشنواره مزه‌ها که حرف زدن درباره آن هم دلنشین است.کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که حس خوبی به شهر شیراز نداشته باشد یا خاطره شیرینی از این شهر در خاطرش نباشد.

شهری که تاریخ، فرهنگ، مردم و آداب و رسومش برای اکثریت دلنشین است. غذاها و خوراکی‌های این شهر هم از این قاعده مستثنی نیست و کلم‌پلو شیرازی معروف‌ترین آنهاست. غذایی با جشنواره مزه‌ها که حرف زدن درباره آن هم دلنشین است.

  • طرز تهیه کلم پلو
  • طرزتهیه کوفته ریزه برای کلم پلو
  • نکات و فوت و فن

طرز تهیه کلم‌پلو شیرازی

مواد لازم کلم پلو:

  • کلم قمری یا کلم برگ خرد شده: ۱ کیلو گرم
  • برنج: ۱ کیلوگرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سبزی مخصوص کلم پلو ( تره – ترخان- ریحان- شوید) خرد شده: ۵۰۰ گرم
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • آبلیمو: ۲ قاشق

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه:

  • آرد نخودچی: ۴ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
کلم پلو شیرازی اصل

طرز تهیه و دستور پخت:

۱.  در مرحله اول دستور پخت کلم پلو شیرازی، ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید.

۲. سپس کلم قمری‌ها را پوست بگیرید و آنها را به صورت خلالی شکل خرد کنید. سبزی‌های تمیز شده مخصوص کلم پلو را هم خرد کنید.

۳. کلم‌های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم‌ها در حین سرخ شدن اضافه کنید.

۴.  سبزی‌های خرد شده را هم به کلم اضافه کنید و سبزی‌ها را تفت دهید. در قابلمه‌ای مناسب مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید. سپس ته چین مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.

۵. در قابلمه را با کمک دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج دم بکشد. در مرحله بعدی گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید و سپس پیاز را روی گوشت با دنده ریز رنده کنید و آرد نخود چی را به همراه فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید.

۶. مخلوط گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید. سپس مخلوط گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته‌های ریزی در آورید. در تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید. سپس کوفته‌های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با پلو دم بکشند.

کلم پلو مجلسی
کلم پلو شیرازی با کلم قمری کلم پلو با گوشت چرخ کرده کلم پلو شیرازی اصل کلم پلو شیرازی با کلم برگ کلم پلو مجلسی

نکات تهیه کلم پلو

  • برای تهیه کلم پلو می توانید کلم برگ سفید را جایگزین کلم قمری کنید.
  • برای اینکه پیاز سرخ شده ترد و خوش رنگ شود پیاز را که خرد‌ کردید مقداری نمک به آن بزنید، سپس سرخ کنید.
  • برای پخت کلم پلو شیرازی بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید که عطر و طعم فوق العاده ای به این غذا می دهد.
  • در صورت تمایل می توانید روی برنج زعفران آبکرده بریزید و بعد آن را دم کنید.
  • مقدار سبزی کلم پلو شیرازی به این ترتیب باشد؛ ترخون از بقیه بیشتر، بعد ریحان، بعد تره و بعد شوید.
  • مقدار سبزی و کلم به ذائقه ی شما بستگی دارد. می توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید.
  • بهتر است از سبزی تازه استفاده‌ کنید، اگر ‌نبود از سبزی خشک استفاده کنید البته کلم پلو شیرازی اصل با سبزی خشک است.
  • می توانید کوفته های قلقلی را لا به لای برنج قرار ندهید.
  • اگر دوست داشتید بعد از تفت دادن کمی به کلم ها زعفران اضافه کنید.
  • برای اینکه یه کلم پلو اصیل داشته باشیم باید همه مواد تازه باشه و همون لحظه خرد بشه که اون طعم اصلی رو بده
  • میزان ترخان باید کمتر باشه چون غذاتون رو تلخ میکنه ولی نه انقدر کم که عطرش حس نشه و ریحان اگر در دسترس داشتید از ریحان بنفش هم استفاده کنید خوشمزه میشه.یک کیلو سبزی نسبت ریحان سبز و بنفش ۳۰۰گرم.ترخان ۱۵۰گرم.جعفری ۱۰۰گرم.تره ۲۰۰گرم.شوید۲۵۰گرم.
  • باید کلم های که پوست نازک و براقی دارند و ریز یا متوسط هستند رو انتخاب کنید که داخلش ریشه نباشدو باید خلالی خرد کنید مانند خلال سیب زمینی نازک.وبرگهای کلم رو هم که ریز هستنو داخلش خرد کنید به اندازه دوتا سه قاشق.بعد با نصف پیمانه آب بزارید روی حرارت تا کلم ها نرم بشه.
  • اگه کلم رو مزه دار نکنید اون کلم پلو اصل رو ندارید پس بذارید کاملا مزه دار بشه البته میزان آبلیمو بستگی به میزان ترشی هم داره اگه زیاد ترش بود کمتر اضافه کنید و در آخر یک قاشق زعفران دم کرده بزنید و بزارید آبغوره یا آبلیمو کاملا به خورد مواد بره.
  • این غذای خوشمزه را می توانید با زیتون پرورده ، سیر ترشی یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
کلم پلو
کلم پلو با کلم قمری کلم پلو بدون گوشت کلم پلو با مرغ

برگرفته از: life.irna.ir،بیتوته

کلم پلو شیرازی با کلم قمری کلم پلو با گوشت چرخ کرده کلم پلو شیرازی اصل کلم پلو شیرازی با کلم برگ کلم پلو مجلسی کلم پلو با کلم قمری کلم پلو بدون گوشت کلم پلو با مرغ کلم پلو شیرازی کلم پلو تهرانی

مطالب مرتبط:

https://www.sabzshomal.ir/strawberry-jam/
https://www.sabzshomal.ir/mince-meat/
https://www.sabzshomal.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9-%d8%ba%d8%a7%d8%b2/
https://www.sabzshomal.ir/pottage/

پست های مرتبط