ورود/ثبت نام

کباب لوله ای یک غذای محبوب ترکی است که در باکو،آذربایجان و افغانستان هم طبخ میشود اما دستور پخت آن در کشورهای مختلف یکی میباشد و فرقی ندارد.گوشت، بلغور ریز کوفته ای و گشنیز،ازمواد اصلی “کباب لوله ای ومحبوب ترکی است.

نام سنتی این کباب، شیشلیک است که بیشتر در کوره های فلزی پخته می شود. این کباب به زبان روسی شیشلیک می گویند، که البته در روسیه به انواع گوشت کبابی ها شیشلیک می گویند. یکی از محبوب ترین کباب های آذربایجان، لوله کباب است.

زمان آماده سازی: ۵دقیقه و زمان پخت: ۳۰دقیقه است.

آنچه در این مقاله میخوانید:

  • مواد لازم برای کباب لوله ای
  • طرز تهیه کباب لوله ای
  • نکات تکمیلی در مورد کباب لوله ای
t "لوله کباب"یک کباب پرطرفدار ترکی و طرز تهیه آن

مواد لازم برای کباب لوله ای

  • گوشت چرخ کرده :۵۰۰ گرم
  • بلغور ریز کوفته ای :۱/۴ پیمانه
  • پیاز متوسط:۲ عدد
  • سیر:۲ حبه
  • گوجه فرنگی پوره شده :یک پیمانه
  • زیره سبز :یک قاشق چایخوری
  • نعنا خشک:یک قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه :یک قاشق چایخوری
  • نمک :یک قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز :نصف قاشق چایخوری
  • گشنیز:۵ شاخه
  • رب گوجه فرنگی :یک قاشق مرباخوری
  • روغن :به میزان لازم
کباب
کباب لوله ای اردبیل

کباب لوله ای ترکیه

کباب لوله ای آذربایجان

کباب لوله ای افغانی

طرز تهیه کباب لولی

کباب تابه ای

طرز تهیه کباب لقمه رضا

لول کباب تهران قدیم

طرز تهیه کباب لوله ای:

بلغور را در کاسه‌ای ریخته، روی آن ۱/۴ پیمانه آب جوش می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا بلغور آب را به خود بکشد.

* سیرهای ساطوری شده، یک عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل، نعنا خشک و گوشت چرخ‌کرده را به بلغور افزوده و کاملا ورز داده تا مواد گوشتی چسبندگی پیدا کند.

* مخلوط گوشتی را به پنج قسمت تقسیم نموده و هر قسمت از گوشت را به دور سیخ می‌کشیم، سپس به همان حالت گوشت‌ها را از سیخ‌ها خارج کرده، در سینی فر چرب شده چیده و سینی را به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه در فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم تا کباب‌ها بپزد.

.

طرز تهیه سس

* یک عدد پیاز دیگر را نگینی خرد نموده و تفت داده تا پیاز نرم شود.

* رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت می‌دهیم، سپس پوره گوجه‌فرنگی را نیز افزوده و می‌گذاریم تا روی حرارت آب اضافه آن کشیده شود.

* گشنیز ساطوری شده، فلفل قرمز و نمک را افزوده و سس را از روی حرارت برمی‌داریم.

* برای سرو این خوراک، ابتدا سس را کف ظرف ریخته و کباب‌ها را روی سس می‌چینیم.

کباب لوله ای
لوله کباب	
کباب پر	
کباب لوله ای	
دستور پخت کباب ترکی پمینا	
بلغور ریز کوفته ای	
طرز تهیه لوله کباب

نکات تکمیلی در مورد کباب لوله ای

کباب لوله ای جزو غذای ملل – ترکی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد .
کباب لوله ای را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه کباب کاسه‌ای اردبیل

غذاهای اردبیل خوشمزه هستند و یکی از خوشمزه‌ترین این غذاها کباب است و یکی از دلرباترین کباب‌ها هم، کباب کاسه‌ای است. ترکیبی از طعم گوشت، جگر، کره، گوجه و نان. در ادامه دستور مفصل کباب کاسه‌ای اردبیل را می‌خوانید که مخلوط جوجه و چنجه و کوبیده و جگر است؛ ولی این کباب سنتی را می‌توانید با کوبیده، دل و جگر، کره و گوجه هم درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب کاسه‌ای اردبیل

فیله گوسفندی250 گرم

سینه مرغ یک عدد

گوشت چرخ‌کرده (برای کوبیده)250 گرم

کره حیوانی 50 تا 100 گرم

کنجدبه مقدار

مقدار لازم

دل و جگراز هر کدام یک عدد

قلوه دو عدد

گوجه فرنگی چهار عدد

فلفل دلمه‌ای (به دلخواه خودتان)یک عدد اندازه متوسط

فلفل سبز کمی تند (به دلخواه خودتان)100 گرم

مرحله اول (چنجه)

فیله گوسفندی را ابتدا از طول و سپس در عرض ببرید. چنجه‌‌تان بهتر است هم اندازه جوجه‌ کباب خرد شود تا تقریباً همزمان کباب شوند.

چنجه‌ها را در پیاز و نمک و فلفل و آب لیمو و زعفران (زعفرانی که در نصف استکان آب جوشانده‌اید) بخوابانید. بهتر است گوشت دو تا سه ساعت یا حتی نصف روز یا یک شب در مواد بخوابد تا خوب طعم بگیرد و نرم شود. بعدتر، وقتی پیاز کوبیده را رنده کردید، آب آن پیاز را هم به مواد چنجه اضافه کنید و بگذارید تا به خورد گوشت برود.

مرحله دوم (جوجه)

جوجه‌هایی را که هم اندازه چنجه‌ها بریده‌اید، در پیاز و زعفران و آب لیمو و فلفل دلمه خرد شده (و اگر مایل بودید یک قاشق مایونز) بخوابانید و بگذارید تا طعم و عطر بگیرد.

مرحله سوم (کوبیده)

کوبیده:

کباب کوبیده باید چربی به اندازه‌ای داشته باشد که نه کم است و نه زیاد؛ می‌توانید این طور در نظر بگیرید که بیست تا بیست و چنج درصد گوشت‌تان باید چربی باشد؛ مثلاً در هر یک کیلو، 200 تا 250 گرم. برای همین، گوشت مناسب کوبیده ترکیبی است از گوشت گوساله و گوسفند. ترکیبی از گوشت قلوه‌گاه (بین دنده) گوسفند و سردست و حتا گردن گوسفند به همراه راسته گوساله، انتخابی مناسب برای کوبیده است. در مخلوط گوسفندی، معمولاً قلوه‌گاه را بیشتر می‌گیرند.

گوشت کوبیده را باید خوب چرخ کنید. می‌توانید دو تا چهار بار گوشت را چرخ کنید.

گوشت چرخ‌کرده را در کاسه‌ای گود بریزید و با نمک و فلفل و کمی زعفران خوب ورز دهید. آن قدر ورز دهید تا گوشت یکپارچه شود و وقتی آن را با یک دست بلند کردید، گوشت نریزد و شکل خود را حفظ کند. حالا گوشت را برای دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

پیاز را رنده کنید و آب اضافه آن را بگیرید. می‌توانید پیاز را در مشت‌تان فشار دهید تا آبش گرفته شود. آب پیاز را در گوشت چنجه‌ای که در مواد خوابانده‌اید بریزید. حالا تفاله‌های خشک پیاز را در گوشت کوبیده بریزید و گوشت و پیاز را تا می‌توانید ورز دهید. هر چه بیشتر گوشت و پیاز را ورز دهید، کوبیده خوشمزه‌تری خواهید داشت.

یک ظرف آب سرد کنار دست‌تان بگذارید. گوشت چرخ‌کرده را کف دست‌تان به شکل دوکی درست کنید و سیخ را روی گوشت بگذارید و سطح سیخ را با گوشت بپوشانید. دست‌تان را در کاسه آب سرد بزنید و گوشت را با فشار ملایم انگشت‌های‌تان روی سیخ پهن کنید (اگر دست‌تان به گوشت می‌چسبید خیسش کنید). گوشت سر و ته سیخ را با انگشت‌ سبابه و شست‌تان شکل دهید و جمع کنید.

مرحله چهارم (دل و جگر و قلوه)

دل و جگر و قلوه را متناسب با اندازه جوجه‌ها و کباب‌ها ببرید و سیخ کنید. بدیهی است که باید از سیخ‌های نازک مناسب برای دل و جگر استفاده کنید. (برای کباب کاسه‌ای حتا کوبیده را هم روی سیخ‌های نازک‌تر می‌زنند.)

مرحله هفتم

حالا چنجه‌ها و جوجه‌ها را هم به سیخ بکشید و آتش را راه بیندازید و صبر کنید شعله ذغال‌ها بخوابد و فقط گداخته باشند. ابتدا چنجه را روی آتش بگذارید و بعد جوجه و بعد هم کوبیده‌ها و گوجه‌ها (کوبیده‌ها را می‌توانید کمی پهن‌تر بگیرید تا نسوزند). وقتی این کباب‌ها نود درصد پخته بودند، دل و قلوه و جگر را هم روی منقل بگذارید تا کباب شود.

مرحله هشتم

کباب‌ها و گوجه‌های کبابی را در کاسه بریزید و سس کره و گوجه له شده را هم روی کباب‌ها بریزید و با کمی کنجد و ریحان تزئین کنید و از مزه بی نظیر کباب کاسه‌ای اردبیل لذت ببرید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *