طرز تهیه سالاد سزار خوشمزه

طرز تهیه سالاد سزار خوشمزه

یکی از خوشمزه‌ترین سالادهایی که می‌توانید خودتان در خانه آن را درست کنید، سالاد سزار است. جالب است بدانید که این سالاد به تنهایی یک سالاد منحصر به فرد نیست، در حقیقت سس مخصوص آن است که این سالاد را به سالاد سزار تبدیل می‌کند. اگر زمان کافی برای غذا درست کردن در خانه ندارید، می‌توانید سس سزار را به شکل آماده از فروشگاه‌ها تهیه کنید. اما سسی که خودتان در خانه و با استفاده از مواد اولیه ساده درست کنید، بسیار خوشمزه‌تر خواهد شد. در مقاله امروز قصد داریم مرحله به مرحله، شما را با طرز تهیه سالاد سزار و انواع مختلف آن، و سس خوشمزه سزار آشنا کنیم

نکاتی در مورد طرز تهیه سالاد سزار

  • اگر قصد دارید که سالاد سزار را به عنوان یک غذای کامل سرو کنید، باید به آن کمی فیله مرغ گریل شده، یا کمی میگو، و یا تن ماهی اضافه کنید.
  • یک عدد کاهوی کامل و بزرگ حدودا برای ۴ نفر کافی است. اگر اندازه کاهوی شما کوچک است، می‌توانید از دو عدد کاهو برای ۴ نفر استفاده کنید.
  • بهتر است که چند ساعت قبل از درست کردن سس سزار، روغن زیتون را در یخچال بگذارید. دلیل این کار این است که هرچه دمای روغن سردتر باشد، سفت‌تر می‌شود و در نتیجه، وقتی در حال مخلوط کردن مواد اولیه سس سزار هستید، سس شما وا نمی‌رود.
  • اگر بعضی از مواد اولیه سالاد سزار را بیشتر یا کمتر دوست دارید، می‌توانید از آنچه که ما گفتیم مقدار متفاوت‌تری استفاده کنید؛ به عنوان مثال، شما می‌توانید از مقدار بیشتری سیر استفاده کنید.
نکاتی در مورد طرز تهیه سالاد سزار

مرحله اول طرز تهیه سس سالاد سزار

روغن زیتون، پنیر پارمسان، سرکه یا آبلیمو، خردل، نمک، فلفل را در ظرفی با هم مخلوط کنید. برای مخلوط کردن این مواد با هم، می‌توانید از یک چنگال و یا یک همزن کوچک استفاده کنید. برای اینکه سس سزار بیشتر طعم لیمو داشته باشد، می‌توانید به جای سرکه سفید از آبلیمو استفاده کنید و در ضمن، آب لیموها را هم خودتان تازه بگیرید.

سس مایونز را به این ترکیب اضافه کنید

آنقدر این مخلوط را هم بزنید تا سس سزار حالت کرمی به خود بگیرد. در این مرحله سس را بچشید، و اگر لازم بود، مقدار بیشتری نمک، فلفل، و سرکه سفید یا آبلیمو به آن اضافه کنید.

بعضی از افراد دوست دارند سس سزار کمی شور باشد، بعضی دیگر آن را کم نمک دوست دارند. به همین دلیل بهتر است که حتما در این مرحله کمی از سس سزاری که درست کردید را بچشید و اگر لازم بود، مقدار بیشتری نمک، فلفل، سرکه سفید و یا آبلیمو به آن اضافه کنید، تا زمانی که مزه مورد علاقه شما را بدهد. وقتی درست کردن سس سزار تمام شد، آن را کنار بگذارید.

مرحله دوم طرز تهیه سالاد سزار

پس از اینکه ته کاهو را بریدید، به آرامی برگ‌های کاهو را از هم جدا کنید. در این مرحله می‌توانید برگ‌های گندیده و یا زرد کاهو را از برگ‌های سبز و سالم آن جدا کنید. برای اینکه بتوانید به روش سنتی سالاد سزار درست کنید، بهتر است که به جای کاهو سالادی از کاهو با برگ‌های بلند استفاده کنید. نکته جالبی که باید در مورد کاهوی سالاد سزار سنتی بدانید این است که در این روش لازم نیست کاهو را به قسمت‌های کوچک‌تر خرد کنید. کافیست ته آن‌ها را بزنید و برگ‌ها را از هم جدا کنید!

طرز تهیه سالاد سزار مرحله به مرحله

برگ‌های کاهو را بشویید

برای اینکه کاهو خوب تمیز بشود، آن را آب سرد شیر خوب بشویید. پس از آن، کاهو را کمی تکان بدهید تا آب اضافی آن برود و در نهایت هم آب باقی مانده را با استفاده از یک دستمال آشپزخانه خشک کنید. علاوه بر این، می‌توانید کاهو را در یک سبد سبزی بگذارید تا خشک بشود. مهم این است که برگ‌های کاهو به طور کامل خشک باشند.

می‌توانید کاهوها را به اندازه کوچک‌تری خرد کنید

اگر خوردن کاهوی خرد نشده برای شما سخت است، در این مرحله می‌توانید کاهوها را خرد کنید. در ابتدا برگ‌های کاهو را از خط عمودی وسط آن‌ها نصف کنید، سپس آن‌ها را به اندازه کوچک‌تری که قابل جویدن باشد (مثلا حدود ۵ سانتی متر) خرد کنید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه “کباب لوله ای”،یک کباب پر طرفدار ترکی

کاهوها را در یک کاسه بزرگ بریزید

بهتر است اندازه کاسه را طوری انتخاب کنید که تمام محتویات سالاد سزار در آن جای بگیرند؛ به خصوص اگر قرار است که در این سالاد از مخلفات زیادی استفاده کنید.

پودر پنیر پارمسان و نان سرخ شده را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سالاد سزار باید مقدار یک چهارم فنجان پودر پنیر پارمسان (یعنی معادل ۲۵ گرم) و سه چهارم فنجان نان سرخ شده (یعنی معادل ۷۵ گرم) را به کاهو اضافه کنید و این مواد را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط بشوند.

اگر دوست داشته باشید، می‌توانید مقداری کمتر و یا بیشتر از این مواد را به سالاد سزار خود اضافه کنید. علاوه بر این، اگر پنیر پارمسان دوست ندارید، می‌توانید از یک نوع پنیر سفید دیگر در سالاد خود استفاده کنید. در ضمن، سعی کنید نان سرخ شده سالاد سزار را خودتان در خانه درست کنید. در ادامه این مقاله نحوه انجام دادن این کار را به شما یاد می‌دهیم.

قبل از سرو کردن سالاد، سس سزار را روی آن بریزید

اینکه شما چه مقدار سس سزار روی سالاد خود می‌ریزید کاملا به سلیقه شخصی خودتان بستگی دارد. با این حال، اکثر افراد ترجیح می‌دهند به میزانی سس سزار روی سالاد خود بریزند که کاهوها خوب به سس آغشته شوند، اما مقدار اضافی سس در ته ظرف سالاد انباشته نشود. علاوه بر این، اگر خیلی زودتر از زمان سرو کردن سالاد، سس سزار را به آن اضافه کنید، نان سرخ شده نرم می‌شود. پس اگر قصد دارید که از خیلی قبل‌تر از رسیدن مهمان‌ها سالاد سزار خود را درست کنید، حتما باید سالاد و سس سزار را جدا از هم در یخچال بگذارید.

محتویات سالاد را خوب هم بزنید

سعی کنید با استفاده از یک قاشق و چنگال مخصوص سالاد و یا یک انبرک سالاد، کاهوهایی که در ته ظرف قرار دارند را روی مواد سالاد بیاورید تا آن‌ها هم خوب به سس سزار آغشته بشوند. آنقدر این حرکت را تکرار کنید تا تمام محتویات سالاد به طور کامل به سس سزار آغشته بشوند. سعی کنید این کار را به آرامی انجام بدهید تا مواد سالاد شما له نشوند.

سالاد را سرو کنید

زمانی که شما سس سزار را به محتویات سالاد خود اضافه کنید، نمی‌توانید مدت زمان زیادی برای سرو کردن آن صبر کنید. چون همانطورکه قبلا هم گفتیم، نان‌های سرخ شده نرم می‌شود. اگر قصد دارید که قبل از رسیدن مهمان‌ها میز شام را بچینید، می‌توانید سالاد و سس سزار را در دو ظرف جدا سرو کنید. این کار باعث می‌شود که ظاهر سالادتان هم زیباتر به نظر برسد. می‌توانید در کنار این دو ظرف، یک ظرف لیموی تازه هم قرار بدهید.

مرحله سوم طرز تهیه سالاد سزار

سعی کنید نیم ساعت قبل از سرو کردن سالاد سزار، نان‌های سرخ شده آن را آماده کنید؛ چون این نان‌ها باید قبل از سرو شدن کمی خنک بشوند. در ابتدا فر را روشن کنید و حرارت آن را روی ۴۵۰ درجه فارنهایت (یعنی معادل ۲۳۲ درجه سانتی گراد) تنظیم کنید تا خوب گرم بشود.

مرحله سوم طرز تهیه سالاد سزار

نان تست را برش بزنید

در ابتدا نان تست را از وسط نصف کنید. سپس دور نان را با استفاده از چاقو از آن جدا کنید. سپس شروع کنید به بریدن نان به تکه‌های مساوی عمودی. جدا کردن دور نان باعث می‌شود که نانهای سرخ شده سالاد سزار ظاهری یکدست و زیبا داشته باشند. برای سرعت بخشیدن به این مرحله، می‌توانید چند تکه نان را روی هم بگذارید و سپس آن‌ها را به مربع‌های کوچک تقسیم کنید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه اسپاگتی ایتالیایی با دو نوع سس پستو و گوجه فرنگی

کمی کره را آب کنید

کمی کره را در مایکرویو بگذارید تا آب بشود. حواستان باشد که کره نباید آنقدر داغ بشود که رنگ آن از طلایی به قهوه‌ای تغییر کند.

کره آب شده و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید

کره آب شده و روغن زیتون را خوب هم بزنید تا به طور کامل با هم ترکیب بشوند. می‌توانید برای این کار از یک چنگال استفاده کنید. سعی کنید اندازه کاسه را طوری انتخاب کنید که تمام تکه‌های نان در آن جای بگیرند.

تکه‌های نان را داخل کاسه بریزید

تکه‌های نان خرد شده و کره و روغن زیتون را خوب هم بزنید تا نان‌ها به خوبی چرب بشوند. سعی کنید با استفاده از یک قاشق و چنگال مخصوص سالاد و یا یک انبرک سالاد، نان‌هایی که در ته ظرف قرار دارند را روی نان‌های بالایی بیاورید تا آن‌ها هم خوب به کره و روغن زیتون آغشته بشوند. سعی کنید این کار را به آرامی انجام بدهید تا نان‌ها له نشوند.

روی نان‌ها کمی فلفل سیاه و نمک بریزید

دوباره نان‌ها را خوب هم بزنید تا نمک و فلفل سیاه خوب به خورد آن‌ها بروند و خوش طعم بشوند. در این مرحله باشد تکه‌های نان را به شکل مساوی، روی یک سینی فر به ابعاد ۱۲ در ۱۷ اینچ (یعنی معادل ۳۰٫۴۸ در ۴۳٫۱۸ سانتی متر) پخش کنید. حواستان باشد که تکه‌های نان نباید روی همدیگر قرار بگیرند. اگر مقدار نان زیاد است و همه نان‌ها با هم روی سینی فر جای نمی‌گیرند، می‌توانید در چند نوبت آن‌ها را سرخ کنید.

نان را برای مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید

وقتی سرخ شدن نان‌ها در فر تمام شد و رنگ آن‌ها به طلایی مایل به قهوه‌ای تغییر کرد، سینی فر را بیرون بیاورید و اجازه بدهید که تکه‌های نان سرخ شده خوب خنک بشوند. وقتی که نان‌ها به طور کامل خنک شدند، می‌توانید آن‌ها را به سالاد سزار اضافه کنید.

مرحله آخر طرز تهیه سالاد سزار

برای درست کردن یک سالاد سزار سنتی و کلاسیک، می‌توانید به آن سینه مرغ گریل شده اضافه کنید. در ابتدا حدود ۵۰۰ گرم سینه مرغ را خوب بکوبید. سپس با استفاده از یک قاشق سس سزار و کمی نمک و فلفل آن را مزه‌دار کنید. در مرحله بعدی، هر طرف از سینه مرغ مزه‌دار شده را برای مدت ۳ الی ۴ دقیقه گریل کنید. اجازه بدهید که سینه مرغ کمی خنک بشود، سپس آن را به تکه‌های نازک و دراز ببرید. در نهایت تکه‌های مرغ گریل شده را روی سالاد بریزید.

طرز تهیه سالاد سزار با میگو

اگر به غذای دریایی علاقه دارید، می‌توانید به جای سینه مرغ گریل شده از میگو در سالاد سزار خود استفاده کنید. یکی دیگر از مدل‌های محبوب سالاد سزار، سالاد سزار همراه با میگو است. در ابتدا حدود ۵۰۰ گرم میگوی متوسط را پوست بکنید و رگ‌های آن‌ها را جدا کنید. سپس میگوها را با روغن زیتون چرب کرده، و آن‌ها را در سس مخصوص میگو (که در ادامه مقاله طرز تهیه آن را توضیح می‌دهیم) بریزید.

اگر مقداری سس اضافه آمد، می‌توانید آن را درون یک شیشه دردار بریزید و آن را در یخچال قرار بدهید. در مرحله بعد میگوها را به سیخ بزنید و هر طرف از آن‌ها را برای مدت ۲ دقیقه گریل کنید. سپس اجازه بدهید که میگوها کاملا خنک بشوند، بعد می‌توانید آن‌ها را به سالاد سزار اضافه کنید. مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن سس مخصوص میگو عبارتند از:

  • ۲ و نیم قاشق غذا خوری پاپریکا
  • ۲ قاشق غذاخوری نمک
  • ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر
  • ۱ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر پیاز
  • ۱ قاشق غذاخوری پونه خشک شده
  • ۱ قاشق غذاخوری آویشن خشک

طرز تهیه سالاد سزار با استیک گریل شده

در این مرحله از طرز تهیه سالاد سزار گریل را روشن کنید تا خوب گرم بشود. اگر از گریل خانگی استفاده می‌کنید، دمای آن را روی بیشترین درجه تنظیم کنید. اگر از گریل گازی استفاده می‌کنید، دمای آن را روی متوسط تنظیم کنید. سپس کمی سس سالاد سزار و سرکه بالزامیک و روغن زیتون را در یک کاسه کوچک با هم ترکیب کنید. حدودا مقدار ۵۰۰ گرم گوشت راسته گوسفندی را به تکه‌های ۲٫۵ سانتی متری تقسیم کنید و آن‌ها را به سس استیکی که درست کردید آغشته کنید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه کامل پیتزا مخلوط در منزل

اجازه بدهید که تکه‌های گوشت برای مدت ۱۰ دقیقه مرینیت بشوند، سپس هر طرف از آن‌ها را به مدت ۴ الی ۶ دقیقه گریل کنید. در مرحله بعدی، استیک‌ها را از روی گریل بردارید و اجازه بدهید که برای مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه استراحت کنند. سپس آن‌ها را به تکه‌های نازک‌تری ببرید و روی سالاد سزار بریزید. یادتان باشد که قبل از گریل کردن استیک‌ها، حتما آن‌ها را با استفاده از کمی نمک دانه درشت و فلفل مزه‌دار کنید.

دانستنی‌هایی در مورد طرز تهیه سالاد سزار

مهم‌ترین چیز در یک سالاد سزار خوشمزه، سس سزار آن است. بهتر است که بقیه سالاد ساده باشد. اگر بیش از حد به سالاد سزار مخلفات اضافه کنید، مزه آن تغییر می‌کند. به همین دلیل، بهتر است که تعداد این مخلفات را به یک یا نهایتا دو عدد محدود کنید. می‌توانید به جای پنیر پارمسان، از یک نوع پنیر دیگر در سس سزار خود استفاده کنید.

اگر پنیر پارمسان دوست ندارید یا قصد دارید که یک سالاد سزار متفاوت درست کنید، می‌توانید به جای پنیر پارمسان، از یک نوع پنیر دیگر در سس سزار خود استفاده کنید. به عنوان مثال، بلوچیز که یک نوع پنیر چرب و خوش طعم است. علاوه بر این، برای اینکه سس سزار بیشتر مزه لیمو داشته باشد، می‌توانید به جای سرکه سفید، از آبلیموی تازه در سس سزار استفاده کنید.

برگرفته از: gymito.com