طرز تهیه خورش فسنجان

طرز تهیه ساده ترین و بهترین روش پخت خورش فسنجان

دستور پخت مرحله به مرحله خورش فسنجان

مواد لازم برای خورش فسنجان

  • مغز گردو ی آسیاب شده ۵۰۰ گرم
  • گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
  • رب انار ۱ پیمانه معادل ۳۰۰ گرم
  • شکر ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
  • آب لیمو ۳ ق غ
  • فلفل۱ قاشق مربا خوری
  • نمک ۱ قاشق مربا خوری
  • رب گوجه فرنگی ۱ الی ۲ ق غ سر صاف
  • پیاز رنده شده۱عدد متوسط

طرز تهیه

ابتدا مغز گردوی آسیاب شده را به همراه پیاز رنده شده و ۳ پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت بالای گاز قرار میدهیم تا به جوش بیاید.

درست کردن خورشت فسنجان

جوشیدن گردو ها با رب

وقتی ۵ دقیقه جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم گردوها ۲۰ دقیقه دیگر با اضافه شدن رب بجوشند.در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و با حرارت ملایم مرغ ها را سرخ میکنیم .برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود کمی زرد چوبه روی آن می پاشیم .

شیوه درست کردن خورشت فسنجان

اضافه نمودن رب انار به خورشت فسنجان

بعد از سرخ شدن مرغ ها را کنار میگذاریم . به سراغ گردوهای در حال پخت میرویم و آن را هم میزنیم و بعد از ۲۰دقیقه رب انار را به همراه نمک ، فلفل ، آبلیمو و همین طور شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند.

روش درست کردن خورشت فسنجان

 فوت و فن خورشت فسنجان

اگر در این مرحله حس کردید آب خورش کمه میتونید آب سرد یا آب یخ داخل آن بریزید.

نحوه درست کردن خورشت فسنجان

مرحله اضافه کردن مرغ به خورشت فسنجان

نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم تا موادی که به خورش اضافه شد با بقیه مواد به آرامی بجوشد. بعد از این مراحل مرغ ها را داخل خورش اضافه میکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه میکنیم و منتظر میشویم تا خورش جا بیفتتد.

چگونه خورشت فسنجان درست کنیم ؟

خورش آماده شده را با برنج سفید نوش جان کنید.

نکات مهم برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورش فسنجان :

  1. برای اینکه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخ گوشت چرخ کنید.
  2. گردو را زیاد تفت ندهید چون تلخ می شود. همچنین نباید خام  هم داخل خورشت ریخت چون طعم و بو بدی به خورشت میدهد.
  3. برای به روغن افتادن خورشت بعد از تفت دادن گردو ، سریعا به آن آب سرد یا چند تکه یخ اضافه کنید.
  4. اگر خورش فسنجان ترش دوست دارید؛ باید باز هم برای طعم بهتر و خوش رنگ تر شدن خورش ،حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به آن اضافه کنید. 
  5. اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است برای قشنگ تر شدن خوشت ،گوشت را به صورت قلقلی داخل خورشت بریزید.
  6. برای لعاب دار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر با توجه به مقدار خورشت ، یک عدد سیب درختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظ تر شود.
  7. برای خوش طعم شدن و لذیذتر شدن خورشت میتوان به نسبت مقدار مغز گردو ، یک سوم مغز پسته ی آسیاب شده به آن اضافه کنید.
  8. رب انار را با گردو تفت دهید تا خوش رنگ تر شود.
  9. بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبه کنید تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعی را به خورشت بدهد.
  10. اگر دوست داشته باشید مزه خورشتان ملس شود از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در غیر اینصورت از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید . 
  11. برای یکنواخت شدن خورشت،بهتر است پیاز را با رنده ریز رنده کنید.
  12.  استفاده از هر گونه ادویه جات کاملا سلیقه ای است .همچنین می توانید یک قاشق چای خوری دارچین را با برگ بو جایگزین نمایید.

نکات تکمیلی در مورد خورشت فسنجان

خورش فسنجان جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴ ساعت میباشد .
خورش فسنجان را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

برگرفته از: نمناک