سبزی های قرمه سبزی چیست؟و فوت و فن تهیه آن

قرمه سبزی یکی ازغذا‌های سنتی و اصیل ایرانی است که عطر و طعم بی نظیری دارد به طوریکه جزو محبوب‌ترین غذا‌ها در بین ایرانیان است. برخی از کدبانو‌های ایرانی مهارت خاصی در پخت خورش قرمه سبزی دارند و این غذا را بسیار لذیذ طبخ می‌کنند به صورتیکه طعم متفاوت آن تا مدت‌ها در ذهن مهمانان می‌ماند.

سبزی قورمه سبزی تهرانی چیست
سبزی قورمه سبزی شمالی
قرمه سبزی
فوت کوزه گری قورمه سبزی
قرمه چیست
سبزی های قورمه سبزی چیست
سبزی قورمه سبزی شمالی
سبزی قورمه سبزی چیست

فوت و فن سبزیِ خورش قرمه سبزی

مهم‌ترین بخش تهیه خورش قرمه تهیه سبزی آن با نسبت صحیح و سرخ کردن آن به میزان لازم است. باید بدانید که تمام عطر قرمه سبزی به ترکیب و میزان سبزی آن ربط دارد. با این بخش همراه شوید تا بدانید از هر کدام از سبزی‌ها چقدر باید در خورشتتان بریزید تا طعم خوب آن را حس کنید.

  • سبزی‌های قرمه سبزی
  • علت استفاده کمتر از شنبلیله در قرمه سبزی چیست؟
  • سبزی قرمه در مناطق مختلف ایران
  • مراحل آماده کردن سبزی برای تهیه یک قرمه سبزی خوشمزه
  • نکات کلیدی و فوت کوزه گری در تهیه سبزی قرمه سبزی

سبزی‌های قرمه سبزی

نسبت سبزی‌های خورش قرمه در خوشمزگی و عطر آن تاثیر بسیار زیادی دارد. سبزی‌هایی مانند تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج معمولا در ترکیب تمام قرمه سبزی‌ها پیدا می‌شود. در برخی از نقاط ایران برای تهیه قرمه سبزی از سبزی‌های متفاوتی استفاده می‌کنند، اما معمولا در تهران و برخی از شهر‌های ایران از سبزی‌های زیر و با این نسبت در تهیه خورش قرمه استفاده می‌شود.


برای تهیه ۲ کیلوگرم سبزی برای قرمه سبزی از این سبزی‌ها با این اندازه استفاده می‌کنند:

  • ۸۰۰ گرم تره
  • ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم جعفری
  • ۳۵۰ تا ۴۵۰ گرم گشنیز
  • ۵۰ تا ۷۵ گرم شنبلیله

یعنی ۴۰ درصد از سبزی را تره، ۳۵ درصد را جعفری، ۱۸ تا ۲۰ درصد را گشنیز و ۵ تا ۷ درصد را شنبلیله تشکیل می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم برای خوشمزه شدن خورش قرمه حتما نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج (بنا به فصل) به این ترکیب اضافه کنید.

علت استفاده کمتر از شنبلیله در خورش قرمه چیست؟

شنبلیله تندی و بوی تیز و زیادی به غذا می‌دهد و به همین دلیل مقدار کمی از آن در غذا استفاده می‌شود. اگر از شنبلیله بیشتر از این مقدار استفاده کنیم طعم قرمه سبزی به تلخی می‌زند.

میزان سبزی قورمه سبزی برای هر نفر
سبزی قورمه سبزی خوزستانی
سبزی قورمه سبزی مازندرانی
سبزی قورمه سبزی چقدر باید سرخ بشه
سبزی قورمه سبزی شامل چه چیزهایی است
نسبت سبزی قورمه سبزی برای ده کیلو

سبزی قرمه در مناطق مختلف ایران

در شمال کشور به جز سبزی‌های دیگر یک نوع سبزی به نام “خلواش” را داخل سبزی قرمه استفاده می‌کنند و در کنار خلواش نیز از مقداری “چوچاق” نیز استفاده می‌کنند.

طعم قرمه سبزی تبریزی‌ها کمی تندتر از معمول است، زیرا از مقدار تره و اسفناج بیشتری استفاده می‌کنند و نیز به جز سبزی‌های معمول در تهیه خورش قرمه از برگ “داش کلمی” (یا همان کلم سنگ سفید) نیز داخل سبزی استفاده می‌کنند و از شنبلیله استفاده نمی‌کنند. برخی از آذربایجانی ها، از ترخون در قرمه سبزی استفاده می‌کنند.

مواد تشکیل دهنده سبزی خورش قرمه در استان فارس و خوزستان، تنوع بیشتری نسبت به تهران دارد. در این مناطق سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج یا برگ چغندر (یا حتی هر دو)، شنبلیله، و سیر سبز است.

مراحل آماده کردن سبزی برای تهیه یک قرمه سبزی خوشمزه:

فوت کوزه گری سبزی خورش قورمه سبزی
ترکیب سبزی قورمه سبزی
سبزی قورمه سبزی مشهدی
نسبت سبزی قورمه سبزی
نسبت سبزی قورمه سبزی اصفهان

ابتدا سبزی‌ها را پاک کنید و سبزی‌های زرد و له شده را از سبزی‌های سالم جدا کنید. سپس سبزی‌ها را ضد عفونی کرده و خوب بشویید.

سبزی‌های شسته شده را در آبکش بریزید تا مقداری از آب آن برود. وقتی آب سبزی‌ها رفت، آن‌ها را پهن کنید تا خشک شوند، اما نباید سبزی‌ها کامل خشک و پلاسیده شوند که نتوان آن‌ها را به خوبی خرد کرد.

سبزی‌ها را ریز خرد کنید. سبزی قرمه سبزی را باید ریزتر از سبزی‌های آش، پلویی خرد کنیم. سبزی‌ها را به اندازه دلخواهتان تفت دهید. هنگام تفت دادن سبزی در ظرف به میزان سبزی نسبت به ظرف دقت کنید تا سبزی آب نیندازد و تیره نشود.

زمانی که سبزی ها‌ی سرخ شده سرد شد، آن‌ها را به صورت جداگانه و برای هر وعده مصرف در کیسه فریزر ریخته و صاف کنید و در فریزر بگذارید. از زیاد ریختن سبزی در کیسه فریزر خودداری کنید، زیرا اینگونه پس از خارج شدن سبزی از حالت انجماد و مصرف نیمی از آن بقیه سبزی خواص خود را از دست داده و فاسد می‌شود.

نکات کلیدی و فوت کوزه گری در تهیه سبزی خورش قرمه سبزی:

-برای اینکه خورش قرمه شما در نهایت جا افتاده‌تر شده و بیشتر روغن بیاندازد سبزی‌ها را باید ریز‌تر و یک دست‌تر خرد کنید.

-برای خوش رنگ و بوتر شدن قرمه سبزی، از سبزی تازه استفاده کنید.یا می‌توانید سبزی خام را به صورت خرد شده داخل فریزر بگذارید و قبل از درست کردن خورش آن را سرخ کنید.

برای اینکه سبزی خاصیت خود را از دست ندهد سبزی را خیلی زیاد سرخ نکنید.

از شنبلیله کمتر استفاده کنید تا طعم خورش قرمه تلخ و بوی آن تند نشود و قرمه سبزی شما آن عطر مطلوب را داشته باشد.

برای بهتر شدن عطر و بوی قرمه سبزی کمی برگ کرفس خشک را به سبزی خود بیافزایید.

برای تیره نشدن رنگ خورش قرمه، سبزی و روغن را همزمان روی حرارت بگذارید و صبر نکنید تا سبزی روی حرارت خشک شود بعد روغن را اضافه کنید.


می‌توانید به جای شنبلیله تازه از یک قاشق سوپخوری سرخالی، شنبلیله خشک استفاده کنید.

نمناک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *