طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آن

طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آن

آش رشته از معروف‌ترین آش های ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از آش به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش رشته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آن

مواد لازم :

لوبیا چیتی۱ لیوان
نخود۱ لیوان
عدس۱ لیوان
 لوبیا سفید 1 لیوان
آرد گندم۱ قاشق غذاخوری
 رشته آش۶۰۰ گرم 
پیاز داغ۱ لیوان
سیر داغ۱/۲ لیوان
نعنا داغبه مقدار لازم برای تزیین
کشک۱ کیلو گرم
 سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج) 2 کیلو گرم

طرز تهیه آش:

حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید.

پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ ها  را با زردچوبه کمی تفت دهید.

نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش اضافه کنید.

یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد.

مواد لازم آش رشته,نکات مهم در پخت آش رشته,تزیین آش رشته

نکات مهم در پخت آش رشته:

 
۱ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش باشد تا رشته‌ها به هم نچسبد و خمیر نشود.

۲ـ سبزی باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش زیباتر به نظر آید.

۳ـ پیاز داغ داخل آش نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.

 ۵ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

۶ـ نمک را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

۷ـ روغن داخل آش باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

۸ـ کشک را در آش نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش باعث می‌ شود کشک ببرد. می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می‌شود و هم آش خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می‌شود.

۸ـ کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

۱۰ـ حرارت کشک و آش موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

۱۲- زمان جا افتادن زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش بستگی به نوع رشته نیز دارد.

برگرفته از: بیتوته