انواع چاقو و روش های تیز کردن چاقو

انواع چاقو و روش های تیز کردن چاقو

تقریبا توی هر آشپزخانه ای چاقویی وجود دارد و درکنار آن به چاقو تیز کن نیاز است قاعدتا ما پس از چندین بار استفاده از چاقو کند میشود و نیاز به تعمیرچاقو میباشد و این چاقوی کند اگر تیز نشود میتواند برای سلامت شما خطرناک باشد و همچنین میتواند همش ما را خسته کند و ماده ی غذایی را نیز خراب کند زیرا وقتی چاقو کند است نیاز به فشار بیشتر است درنتیجه میتواند خطناک و خسته کننده باشد پس نتیجه میگیریم که در هراشپزخانه ای که چاقو است باید چاقوتیزکنی هم باشد. اگر شما در منزل وسیله ای برای تیز کردن چاقو ندارید یا وقت انجام این کاررا ندارید میتونید چاقوهایتان را به جاهایی که کارشون تیز کردن چاقوست ببرید

یکی از بدترین اتفاق ها در یک آشپزخونه کند بودن چاقوست برای تیز کردن چاقودر منزل روش هایی وود دارد که برای شما میگیم که نیاز به مهارت خاصی ندارد و شما به راحتی میتوانید چاقوها را تیز کند

انواع چاقوی آشپزخانه

بسیاری از ما دیدیم که توی آشپزخانه یه دست از چیزی وجود دارد و حتی وسیله هایی که کاربردی ندارند و فقط برای زیبایی خریداری میشوند. دیدید که ست از قابلمه چاقو و… وجود دارد که شاید کاربرد هرکدام را ندانید و استفاده ای ازشون نکنید همه ی ما ازاین قبیل وسایل زیاد داریم، همانطورکه اشاره کردیم چاقو از همین دست وسایل محسوب میشوند ، چاقوی آشپزخانه انواع مختلفی دارد که در اینجا به چندنوع آن که ممکن است توی هرخونه ای وجود داشته باشد و کاربرد آن ها اشاره میکنیم

چاقوی سرآشپز

یکی از متداول ترین چاقوهای آشپزخانه محسوب میشود این چاقوتیغه تیز ومحکم و دسته ای پهن و محکم دارد که از این نوع چاقو برای برش هرنوع مواد غذایی استفاه میشود

چاقوی برش نان

این چاقو ببزرگ و دارای دندانه هایی است که از آن میتوان برای برش زدن نان و ساندویچ مواد غذایی مثل گوجه استفاده کرد زیرا گوجه که بافتی نرم دارد مانع از له شدن آن میشود این چاقو نسخه آشپزخانه ای چاقوهای اره ای قدیمی است که روی میز پذیرایی همه مان بود.

چاقوی Santoku

این چاقو همان نسخه ژاپنی چاقوی سرآشپزاست که دارای تیغه ای بلند و باریک و تیز است و از آن برای برش دادن ماهی و گوشت و سبزیجات استفاده میشود و یک وسیله خیلی خوب برای انجام اینکاراست. چاقو نوک هلالی تیغه آن است که حرکت دوار چاقو هنگام ریز کردن را بسیار راحت و سریع کرده است.

چاقوی فیله

این چاقو به علت داشتن دسته و تیغه ی بلند برای فیله کردن گوشت و ماهی بسیار مفید است  این تیغه نازک، بلند و قابل انعطاف حرکت های دقیق را برای فیله کردن و پوست کندن بسیار آسان می کند.

چاقوی همه کاره

این چاقو د ربین ایرانی ها بیشتر مزسوم و مورد استفاده قرار میگیرد به گونه ای که افرادی که از تخته ی گوشت در کارهایشان استفاده نمیکنند میتونن از این چاقوی سبک که راحت در دست قرار میگیرد برای خورد کردن گوشت و سبزی ومیوه استفاده کند

علاوه بر این چاقوهایی که نام بردیم انواع زیادی از چاقوهای مختلف وجود دارد که میتوانیم از آن ها استفاده کنیم

حال این سوال پیش میاد که :

با چه چیزی چاقو را تیز کنیم

انواع چاقو تیز کن وجود دارد که شما با استفاده از آن ها میتوانید چاقوهای مختلف را تیز کنید که ما در مجله اینترنتی سبزشمال بهترین راه های تیز کردن چاقو را به شما خواهیم گفت در ادامه باما همراه باشید

تیز کردن چاقو با ظروف چینی

شاید این روش تیز کردن یکی از راه های قدیمی تیز کردن چاقو است و یکی از وسایلی است که در هرخانه ای وجود دارد و با داشتن پشتی زبرخیلی سریع و راحت چاقوراتیز میکند و مشکل کندی چاقوهای آشپزخانه را به راحتی رفع میکند.

تیزکردن چاقو با سطح استیل

شاید تابه حال نمیدانستید که با استفاده از سطوح فلزی ای که در منزل دارید میتوانید چاقوهایتان را تیز کنید در اینجا به شما میگوییم چگونه این کاررا انجام دهید برای اینکار ابتدا چاقو را شسته و بعد از خشک شدن آن را بین روزنامه قرار دهید و روی سطح فلزی بکشید. این سطح باعث میشود لبه ی قدیمی از بین رفته و لبه ی جدید به وجود بیاید.

تیز کردن چاقوی برش نان

با توجه به معرفی انواع چاقوها این سوال پیش می آید که چگونه چاقوی برش نان را تیز کنید درمورد آن باید به شما بگویم چاقوی صبحانه به علت داشتن لبه های دالبری نباید تیز شود زیرا شکل اولیه ی خود را از دست داده و دیگر کارایی گذشته را ندارد

تیز کردن چاقو در فریزر

برعکس آنچیزی که عموما فکرمیکنند گذاشتن چاقو در فریزر باعث تیزی آن نمیشود زیرا زمانی که چاقو در فریزر قرار میگیردبه دلیل دمای پایین فریزر لبه ی چاقو منقبض میشود اما پس از خاج شدن و گرم شدن دوباره به حالت اولیه برمیگردد وچاقو تنها برای مدت ۵ دقیقه تیز باقی میماند پس این روش کارایی زیادی ندارد.

استفاده از چاقو تیز کن دستی

در گذشته چاقو تیز کن دستی قدیمی وجود داشت که از آن برای تیز کردن استفاده میکردند ودر اکثر خانه ها وجود داشت و تا به امروز هم در شکل ها و تنوع های کمی در سطح بازار و خانه های ایرانی وجود دارد . این وسیله دارای دو سطح افقی است که میبایست چاقو را به شکل عمودی بین دو تیغه گذاشته و فقط در حد اصطکاک و برای سه تا چهار مرتبه بکشید.بهتر است این کاررا با فشار زیاد انجام ندهید زیرا ممکن است به چاقوی شما آسیب برسد.

تیز کردن با چاقو تیز کن استوانه ای

چاقوتیزکن استوانه ای نوع دیگری از چاقوتیزکن میباشد که در اکثر سرویس های چاقوی آشپزخانه وجود دارد برای استفاده از این چاقوتیزکن باید آن را به صورت عمود و زاویه دار بر روی سطحی قرار داده و چاقو را به صورت افقی برروی آن کشید. اگر چاقویی دارید که زنگ زده است میتوانید بااستفاده از این چاقو تز کن آن را به صورت اولش تبدیل کنید و اگرهم چاقویی از جنس فولاد دارید پس از استفاده از این چاقو تیز کن به رنگ خاکستری شفاف در می آید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *